Jakou rekuperační jednotku vybrat do pasivního domu?

Dobrý den, rozhodujeme se mezi nabídkami instalace rekuperační jednotky do novostavby pasivního RD a nevíme, pro jakou jednotku se rozhodnout. Jedná se o PAUL Novus 300, ZEHNDER ComfoAir 350 nebo NOVUS ? Máte někdo s nějakou z této nabídky zkušenosti? Děkuji vám za info ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Z techto nevim. Ale zahrnul bych do vyberu i Nilan a Atrea...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Můžu se zeptat jak jste se nakonec rozhodl? Stojím před stejnou otázkou
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme se rozhodovali mezi podobnyma jednotkama vcetne Nilanu a Brinku a nakonec jsme vybrali tuto (170 variantu) http://www.stiebel-eltron.cz/obnovite... Kdyby byl zajem, muzu dat kontakt na ochotneho prodejce se super cenou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
@ivusek Můžu se zeptat, jak jste s jednotkou zatím spokojeni a jestli jsou/byly nějaké problémy? A volba byla otázka ceny, nebo tam hrály roli ještě jiné faktory (lepší technologie, filtry ap.)? Díky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, obnovila bych diskuzi ohledně rady, jakou vybrat rekuperační jednotku :-) Srovnání jedotek nabízí passivehaus institut https://database.passivehouse.com/en/... ale nejsou tam bohužel všechny jednotky, které na trhu jsou.... Já mám ve výběru : Nilan Comfort 300 ThermWet Ventbox 300 Standard Systemair Save VTC 300 Renson Endura Delta 330 Brink Renovent Excellent 300 či novinku Flair 325 Zehnder ComfoAir 350 Regulus Sentinel Advance S Koukám kromě účinnosti taky na hluk (proto jsem vyřadila Atreu) ale třeba ten ThermWet, Regulus a Flair od Brinku v tom seznamu není :-| Další paramtr je taky cena - asi jako u všeho... Prosím poradíte? CO byste vybrali vy, co třeba máte ?
Odpovědět
Nevím jestli je problém hluk, ale když jste u objemů 350 m3/h proč tam nemáte Atreu EC5 370. To je hlukově úplně jinde než easy jednotky
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 díky za tip. Ta v seznamu passivhausu taky není. Je toho tolik, že se člověk špatně orientuje, tak jsem ráda, že mám další možnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem do našeho pasivu zvolil jednotku Brink renovent sky 300 plus. Je krásně tichá. Umístěnou ji máme na stropě, kde bude zabudovaná v podhledu, takže v technické nezabírá zbytečné místo. Můžu doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame vybranou jednotku od Nilanu. Na veletrzich nam i konkurence rikala, ze je to vyborna volba :-D
Odpovědět
Určíte se podivejte na futura od jablotronu
Odpovědět
Za sebe: mám snad tu nejlevnější jednotku na trhu Akor od Elektrodesignu. Když jsem řešil rekuperaci, také jsem koukal po Nilanech, Atreách atd. Nakonec jsem si řekl, že přece jen chci zařízení, které větrá, bez vesměs zbytečných ptákovin kolem. Takže jsem volil tuto cestu. Dnes po zkušenosti mohu říct, že jediné, na co bych se při výběru více soustředil, by byly lepší rozvody (hluk je záležitost primárně rozvodů, ne jednotky) a uhlíkový filtr (málokterá jednotka jej ale má, a když, tak z dotazů majitelů vyplývá, není tak dobrý, aby skutečně ten smrad např. z kotlů na tuhá paliva či z ohňů odfiltroval), příp. se rovnou obrátit na společnost Klima-Service a počítat s dodatečným uhlíkovým filtrem už při montáži - není to nic malého.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?