Průhledová krbová vložka

Zdravím. Máte někdo zkušenosti s takovým krbem a dáte mi nějaké tipy? Plánujeme rekonstruovat a do zdi mezi obývákokuchyní a chodbou chceme nainstalovat průhledovou vložku s malým výkonem a topit z té chodby. Komín máme 15. Díky za odpovědi.
Odpovědět
@jaspr Dobrý den, řeším naprosto to samé. Bohužel na internetu jsem zatím nenašel tu správnou krbovou vložku. Všechno je moc velké. Jak jste na tom Vy, už jste něco vymysleli?
Odpovědět
Profilova fotka
Takové krby mají velmi malou účinnost = netopí. Teplo se vyzařuje sklem a vnitřek krbu nedosáhne "katalycké"teploty pro účinné spalování. Měl to známy a pořád jsme to bezvýsledně řešili. Nově krby mají sklo pokovené pro částečný odraz infrazáření zpět, právě pro zvýšení hospodárnosti. Zda to mají i oboustranné vložky jsem zatím neviděl.
Odpovědět
Našel jsem na všech internetech :) pouze toto: https://www.kaminofen-shop24h.de/Tunn... je to z německého šopu kvůli nákresu, jinak se dá sehnat i u nás. Že nedosáhnou správné teploty jsem také slyšel, my ale potřebujeme vytápět i tu chodbu. Byla by tedy lepší se zadním přikládáním + třeba výdechy ze dni kolem kouřovodu? Přemýšlím ještě o záložní variantě - kanadských kamnech v obýváku a vytáhnout od nich rouru na chodbu, přidat nějaký keramický nástavec, jestli se vyrábí, a napojit teprve z té chodby do komína. To je tedy méně hezké, ale snad bych nemusel tak často přikládat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?