Realizace topení

Ráda bych se zeptala na Vaše názory ohledně výběru topení. Dům je ze 40-tých let, podlahy budeme předělávat, dům podřezávat a v plánu jsou také okna a zateplení střechy, v budoucnu i zdi, až se našetří :-). Spodní patro je velké cca 50m2 a podkroví cca 30m2. Původně jsme chtěli krbovou vložku se zadním přikládáním z tech. místnosti, ale tu nám rozmlouvali, prý bude lepší plynový kondenz. kotel a krbová kamna na přitápění. Řešíme nyní, zda si pořídit krbová kamna s výměníkem, nebo bez a zda dát dolů podlahové topení a do podkroví radiátory. Jedná se o malý domek, v podkroví budou malé pokojíčky. Pokud má s tímto někdo zkušenosti, budu ráda za každý názor...
Odpovědět
Já jsem pořídil podlahovku všude a k tomu tepelné čerpadlo. Varianta krb, komín, plynový kotel je moc drahá varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych byla taky pro podlahovku plus potěr - anhypodlahy. podlahovka je naprostý luxus!
Odpovědět
@dawerius je pravda, že když se to sečte, tak to vyjde na stejné náklady, ale tepelné čerpadlo je úspornější, teda pokud je všude podlahovka. Ptali jsme se a tepelné čerpadlo by nás vyšlo cca na 200tis. Jak dlouho máš čerpadlo? Počítal jsi úsporu?
Odpovědět
@marketecka Bylo nám řečeno, že se investice do podlahovky vrátí, že je to úspornější než radiátory, ale v podkroví budeme mít malinké místnosti.
Odpovědět
Čerpadlo běží od listopadu 2014. Náklady budu počítat až tak v létě, aby to mělo význam.
Odpovědět
@dawerius aha, takže to máte nové...zajímalo by mě, jestli to opravdu vyjde levněji než ten plyn.
Odpovědět
Nějaké výsledky už mám a ano vyjde to levněji než plyn.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?