Rekuperace - pár dotazů

Zvažujeme jestli neuděláme do našeho domu rekuperaci a zajímá mě pár informací. Jestli by se tu našel někdo kdo rekuperaci má a podělí se budu jen rád.. - jakou značku rekuperace máte a jak jste s ní spojení - cena / kvalita - jak rekuperace funguje v létě když je venku pomalu 40 stupňů, jde do domu horký vzduch nebo je v domě příjemně? - jak dlouho trvala instalace a sprovoznění - máte jednotku v technické nebo je možnost uložení na půdu - můžete doporučit něco co jste neudělali a byla by to dobrá volba? Přemýšlím nad rekuperací od firmy Jablotron, mám od nich zabezpečovačku tak by se to všechno dalo propojit ale cena je docela vysoká .. Všem díky za informace
Odpovědět
Máme elektrodesign EHR 300. S jednotkou (zatím) není problém. Na vychlazení domu v létě v noci ale bohužel nestačí, na to má malý výkon, zvláště když je venku jen o pár stupňů méně než v domě. Za tímto účelem by to chtělo výkonnější jednotku, jednotku s dochlazováním, anebo klimatizaci. Máme ji v technické na stropě, což je ideální, ani na maximální výkon nás ve zbytku domu neruší, i když v technické hučí dost. Dobrá volba by bylo bývalo udělat zaizolované potrubí, abychom mohli dát jednotku s dochlazováním.
Odpovědět
Mám brink renovent excelent 400. Supr mašinka. cena 45tis. Rozvody v plastu (zelený brink antibakterial rozvod) do hvězdy - odpadá nutnost tlumičů. Rekuperace má bypass, v létě když je vedro tak se přes den větrá na minimální průtok např. 80m3/hod. Večer se vyvětrá když se venku ochladí. Bypass - funkce kterou můžeš nastavit to, že se obejde výměník a dotáhne se chladnější vzduch. Instalace a zprovoznění cca 2 dny - firmou. Jednotku mám v technické, brink taky dělá jednotky které jsou dělané tak, že se upevní na strop. renovent sky. Možná bych udělal tu klapku která večer větrá pouze místnosti kde se spí. Doba provozu cca 5 měsíců u nás. Takže je to krátkodobá zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?