Rekuperace vs. stropní digestoř v kuchyni a krbová vložka v obývacím pokoji

Ahoj Mate prosim nekdo zkusenost se stropni digestori v kuchyni? V celem baraku bude naistalovana rekuperace. Plus kuchyn je spojena s obyvacim pokojem, kde je krbova vlozka. Je vubec mozne, aby vse fungovalo spolecne a spravne? Varuji me pred podtlakem a nedostatkem vzduchu... mate prosim nejakou zkusenost nebo radu? Predem diky
Odpovědět
Digestoř musí být recirkulační. Tj. musí vracet vzduch zpět. Nesmí mít výfuk ven - jinak by mohlo dojít k poškození rekuperační jednotky (digestoř jí může přetlačit).
Odpovědět
Mame rekuperaci a digestor mame recirkulacni. Nemuze byt klasicky vyvod digestore do kominu.
Odpovědět
Dekuji za rychlou reakci, a neslo by to ani v pripade externi ventilacni jednotky mimo kuchyn?nebo pripadne napojeni na rekuperacni jednotku? Omlouvam se, mozna za blby dotaz... kuchyn bude s ostruvkem a oba jsme s pritelem dost vysoky, tak stropni digestor pripadala jedina v uvahu. Nechceme se mlatit do hlavy o osruvkove i kdyz designove digestore.
Odpovědět
Profilova fotka
@vysmateslunicko tak ke krbu se dělá externí přívod vzduchu zvenku baraku, nevim, jak je to u rekuperace. Proc chcete rekuperci?
Odpovědět
Existuje nějaký box na připojení digestoře k rekuperaci. Anebo oželte teplo z vaření, foukejte ho ven a při vaření otevřete okno na ventilačku.
Odpovědět
@vysmateslunicko budeme mit rekuperaci + recirkulacni digestor. Nepojovat digestor nedoporucuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo se vykašlat na digestoř (hluk, obsluha, cena) a odsávat pouze rekuperací s tukovými filtry ve ventilech.
Odpovědět
@vysmateslunicko budeme mít také rekuperaci a digestoř zabudovanou v ostrůvku vedle/za varnou deskou..musí být recirkulační..a odtah digestoře by měl mít dostatečnou vzdálenost od odtahu rekuperace
Odpovědět
@vysmateslunicko Ahoj, v principu jde o to, že kamna potřebují vzduch ke spalování, jenž také odchází ve formě spalin (v kombinaci s rekuperací nejlépe když je vzduch pro spalování přiveden samostatně). V podstatě můžeš mít digestoř, proč ne, jen nesmíš do toho rekuperačního systému pustit mastné a takovéto bordely z vaření (vlhkost nevadí), to byste ten systém brzo poslali někam, to by se ty roury zasraly... tak to chce buď filtry na digestoři nebo na vstupech do rekuperace v kuchyni. Nebo se na to vyprdnout, otevřít okno, ale to pak rekuperace pozbývá trochu smyslu.
Odpovědět
Ahoj, všem moc děkuji za komentář, ano, krb bude mít svůj přívod vzduchu, tam by asi neměl být problém. Objednám si tedy stropní cirkulační digestoř, bude sice hlučnější, než jsem plánovala za předpokladu, že by motor byl umístěn v jiné místnosti.. Ale více s tím asi nevymyslím, přijde mi kravina větrat z okna, když budu vařit, i když okno bude opravdu blízko... Tak ještě jednou moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste jedna vec: V minulem roce vysel test digestori v Dtestu. Bohuzel nevim vydani. Zkuste se inspirovat i tam
Odpovědět
Profilova fotka
@mata_radek Proč by měl být odtah digestoře daleko od odtahu rekuperace? Předpokládám, že máš na mysli výfuk digestoře, kudy vychází vzduch po průchodu přes filtry.
Odpovědět
Článek se načítá
@awakened Ano, napsala jsem to blbě. Přesně, jak píšeš..prostě by neměl být hned nad digestoří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?