Rozvod vzduchu, je potřeba?

Profilova fotka
Jako primární zdroj tepla budeme mít krbovou vložku a sekundární zdroj budou elektrické topné kabely. Takto nám to navrhl projektant, s tím, že nám řekl, že krbová vložka vytopí jen jednu místnost, proto se to nepovažuje za plnohodnotný zdroj a dle nějakých nových požadavků je potřeba rozvod vzduchu od krbu do ostatních místností. Tehdy u projektu jsme neprostestovali, když řekl, že by to být mělo....Teď to ale nechceme, nepřijde mi to potřebné, budeme mít malý dům, v krbu budeme topit jen příležitostně a taky jsem četla, že to není vhodné pro alergiky. Jak je to u kolaudace, opravdu je to potřeba, nebo to nikdo neřeší..... Děkuji za odpovědi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhánění tepla od krbu se většinou provádí teplovodním výměníkem od krbu do radiátorů, ale pokud máte malý dům rozlohově, tak se vám to vůbec nevyplatí a vy to stejně ani nechcete. To slyším poprvé, že by to muselo být, pokud máte jiný plnohodnotný zdroj tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak tomu nerozumím, píšete jako primární zdroj tepla bude krbová vložka a v dalším odstavci, že v ní chcete topit jen příležitostně. Kdyby to měl být primární zdroj, tak by to opravdu chtělo nějaké rozvody. Vím jen o podmínce, že pokud je dům vytápěn pouze elektricky je nutná příprava i na jiný zdroj a tím jsou právě krbovky a krby. To znamená, že ke kolaudaci je potřeba, alespoň připravený komín. Takže podle mě rozvody nutné nejsou, též bych nechtěla rozvod teplého vzduchu od krbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Není to spíš opačně? My máme jako primární zdroj vytápění podlahové vodní topení a protože k tomu musí být ještě něco, máme krb. Pro kolaudaci stačí mít jen komín, krb tam pak ve finále lidi ani nemají a topí jen podlahou.
Odpovědět
Profilova fotka
@brick24 @andik.cz @slabici my budeme topit hlavně elektrikou, bohužel v projektu to máme blbě napsané, primární zdroj by opravdu měli být ty topné kabely ( s projektantem máme už od začátku problémy, projekt má dost chyb)...Jiným zdrojem bude tedy krb, poprosíme projektanta, ať to v projektu změní, ať nemáme při kolaudací problémy....děkuji za názory....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?