Schluetter + rekuperace + horkovzduch

Zdravím, jsme ve fázi počáteční hrubé stavby na domečku, zvolili jsme vytápění podlahovým systémem Schluetter, v obýváku bude krb a uvažujeme o rozvodu horkého vzduchu do horních místností. Krbem chceme topit příležitostně, když bude dřevo a dle chuti. Není myšlen jako hlavní zdroj vytápění. Stále více lidí, nás ale přesvědčuje o rekuperaci, kvůli vlhku a plísním. Vylučují se tyto dva systémy? Má smysl dělat jak rozvod krbového teplého vzduchu, tak rekuperaci?
Odpovědět
Ne že by to nemělo smysl, ale je potřeba hodně rozvažovat. Pokud stavíte v nízkoenergetickém standardu nebo v passiv standardu, pak bych doporučil mít topení řízené inteligencí zvláště ve chvíli, kdy kdy je více zdrojů tepla. Mít krb pro teplovzdušné vytápění není nic proti ničemu, ale určitě je nutné zvažovat i správný způsob výměny vzduchu v domě. Myslím, že spíše než názory na foru byste měla brát v úvahu názor projektanta, který vám dům projektoval.
Odpovědět
@stavitel_jf děkuji za názor, při projektu jsme rekuperaci nezvažovali. Přemýšlíme právě, zda ji dodělat anebo to již nemá smysl..
Odpovědět
Pokud stavite v NED pak rekuperace je zadouci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@engele mohu se optat jak jste to vyřešily? přemýslíme o tom stejném...
Odpovědět
@michaelaemail nakonec jsme ji nedělali. Známí co ji mají nás od toho odradili, pouze 2 ji doporučili a ti ji mají teď 2 roky, osatatní už by ji nedělali.. Každý to vidí jinak, tak jsme se nakonec rozhodli, že to vynecháme. Topit budeme Schluetterem, sem tam krbem a v létě budeme chladit právě taky podlahovkou, tak to snad bude všechno v pohodě :-) Nad čím přemýšlíte vy?
Odpovědět
Takže horkovzduch jsme nedělali ani rekuperačku, máme jen Schluetter a krb na atmošku... U rozvodu horkého vzduchu od krbu nám vadilo, že se tama nese zvuk, a od jara do podzimu se to celé zapráší, lezou z toho pavouci a pak se to nafučí všechno do místností, Tak jsme to zavrhli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?