Solární kolektor od zelené úsporám

Ahoj, od dubna je nová zelená úsporám a je i na nové kolektory na ohřev vody, ale moc se v tom nevyznám. Myslíte,že by stačily pouze na ohřev vody tyto? :) http://www.avea.cz/solarni-sestavy-he... Pokud by stát zaplatil polovinu za zřízení,tak to nezní špatně, budeme používat plyn na ohřev vody a topení, dá se kombinovat kolektor s plynovým kotlem? Jako,že se to nějak přepíná? Děkuji za info :)
Odpovědět
Píšete ....budeme používat.... z toho dovozuji, že stavíte a že se tedy jedná o novostavbu, je tak? Protože pokud se jedná o novostavbu, pak na dotaci z programu nová zelená úsporám dosáhnete pouze v případě pasivního domu. Ani nízkoenergetický dům nestačí na to, aby jste dostali byť jen korunu.
Odpovědět
@jiri_1477 kde jste se tohle dočetl ? myslím nutnost splnit pasivní standard domu ? nic takového neplatí, viz text k blasti podpory C.3 na ofiko stránkách .... http://www.novazelenausporam.cz/zadat...
Odpovědět
@jiri_1477 i já se domnívám, že @mp77 má jaksi přece jen pravdu....nám rovněž firma zabývající se slun.kolektory tvrdí totéž...čili, že máme nárok na dotaci (tuším, že cca 40%). A že to vyřizují a tudiž i montují...
Odpovědět
@mp77 Musím se omluvit a částečně Vám dát za pravdu. Nečetl jsem dost pozorně. Ve všech těch kapitolách opravdu existuje kapitola C3, jak jste mě správně opravil, kde je možno čerpat dotaci na sluneční kolektory na ohřev vody (podpora 35 000, ale jen do max. výše 50% a se zvýhodněním 10% pro vybrané regiony) nebo na ohřev a topení (podpora 50 000) i do novostaveb. Ve všem ostatním si trvám na svém. Vždy se jedná o výměnu stávajícího nebo instalaci nového do již stojící stavby. Opět s výjimkou stavby domu v pasivním standardu (kapitola B), ale to už jsem i prvně zmínil.
Odpovědět
@jiri_1477 a když už jsme u téch kolektorů: 1) které regiony mají to zvýhodnění? resp. kde to najdu, nebo jinak: co ostravsko? 2) neví někdo jak je to se stav.povolením? V projektu to nemáme, ale uvažujeme, že bychom je hodili na střechu. A co se SÚ? stačí oznámit nebo je složitější procedúra?
Odpovědět
@fotrtom k bodu 1,: "v rodinných domech v Moravskoslezském a Ústeckém kraji je zvýšena o 10 %" , bod 2 by mě také zajímal :-)
Odpovědět
To už máte lepší si dát třeba toto a nemusíte řešit dotace,sklony,počet panelů atd. http://www.junkers.cz/pro_nase_zakazn...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dotaz: mám nabídku na jednoduchý solární systém: 1 panel (2,7m2) + ohřívač 150l Dražice + systém rozvodu (celé system.řešení) za cca 32 tis Kč. Mělo by to údajně stačit pro 2 osoby v pohodě. Zajímá mne zda je tady někdo, kdo vlastní něco podobného a zda to má vůbec nějaký efekt. Dík. (1 fotka)
Odpovědět
Profilova fotka
taky nad něčím podobném jednoduchém uvažujeme,spotřeba 1 vana denně,2 osoby.Nechceme to kombinovat s dalším,jen pro ohřev tuv, a dohřev el.spirálou.Největší spotřeba teplé vody je v létě,kdy i slunce nejvíce hřeje,tak je škoda to nevyužít.Jen si neumíme spčítat návratnost,ale při téhle ceně to nemusí být tak hrozné.Taky si myslíme ,že jeden kolektor by mohl stačit Ještě jsme uvažovali o boileru s tep.čerpadlem,ale tam je cena někde jinde.Tak jsme zvědavi na ohlasy.
Odpovědět
@slabici v tomto týdnu mi udělala firma od nás nabídku: 1 kolektor (2,7m2) + bojler 150l + rozvody + montáž: 58 tis vč. DPH. Posudek 6.200,- vč. DPH. Zelená úsporám by se měla otevírat v říjnu a podpora !může činit maximálně 35 tis + 5 tis za vypracování posudku. Pokud by vše klaplo (což při naší smůle asi nehrozí) tak to vychází takto: náklady +/- 65 tis a příjem 40 tis. to znamená, že by nás to stálo 25, ale ušetříme za bojler (nabídka za cca 9 tis) tj. 16 tisíc. To by se mělo při naší spotřebě vrátit za 5-6 let určitě. Pozemek mám fakt slunný a asi se to využije i v zimně, i když méně. Otázkou zůstáva životnost kolektoru, ale tam jdou ceny dolů....No nevíme..pořád váháme, zvláště když budeme mít Fenixe a nízký tarif....
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom prosím co se konkrétně kde potřebuje nechat udělat za posudek? a musí být stavba už postavená při žádosti? na podzim teprve začínáme a v projektu soláry máme v plánu. dá se už teď žádat nebo se pak musí zpětně?
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek88 nevim jak je to v aktualni vyzve ale v predchozich letech muselo byt zkolaudovano. My solary taky v projektu meli ale nakonec jsme je nedelali protoze bez dotace se to nevrati.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?