Špiní se hodně zeď za krbovými kamny?

řešíme, co dát za krbová kamna a vzhledem k tomu, že budou v rohu a kámen není hezký, když není až do kraje zdi a to bychom se za obklad nedoplatili, může být za kamny jen vymalováno? Špiní to zeď za kamny hodně? Předem díky
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 my tam máme z jedné strany tu desku kovovou a za kamny obloženo a jde to,nešpiní se to,sem tam setřu prach koštětem.
Odpovědět
@maty2006 my máme kamna taky v rohu, zed za nimi je obložená a vymalováno je světle a nešpiní se to :-) http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/r...
Odpovědět
Profilova fotka
@maty2006 Máme kolem kamen jen vybíleno, topíme třetí zimu, zeď se nešpiní. Proč by také měla? Kouř jde do komína a ten ždibec, co sem tam uteče při otevření dvířek, je zanedbatelný.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme obložíno do půlky zdi, pak vymalováno bílou, a po roce máme na zdi znatelný začouzený pruh :( je fakt, že jsme dlouho nemohli vychytat přikládání a kamna nám kvůli dlouhé dýmovce bohužel sem tam zakouří... takže, pro nás příště - vymalovat za kamny nějakou světle hnědou barvou :)
Odpovědět
vymalováno a nešpiní se nic - max tak když člověk nešikovně manipuluje s vysavačem na popel a škrtnu o zeď koncovkou
Odpovědět
Každý,kdo má krbovky musí počítat s tím,že bude malovat každé cca. 3 roky.Mít krb je příjemné ale tvrdit,že to nekouří,nešpiní je nesmysl.Je jen na každém,zda-li je schopen obětovat trochu času a peněz za pocit praskajícího dřeva.Osobně mám krb na chalupě,tam mi nevadí,že mi to něco ušpiní.Do novostavby nebo bytu bych ho nechtěl.
Odpovědět
Profilova fotka
Pravda je,že v kamnech jsme v domě topili jen několikrát, ale jinak jsme je měli celé dětství na chatě a nepamatuju si, že by smetanová zeď za nima byla jakkoliv více špinavá, než ostatní.Jo,chápu,že místnost se musí častěji vymalovat,ale proč a od čeho by měla se špinit,to nevím.
Odpovědět
my doma máme současné krbovky sedmým rokem a zeď špinavá není, jak řekl @hugo58 - také nevím, proč by měla být špinavá :-) Pokud vám uniká kouř, asi někde něco špatně těsní, nebo nám říkali, že pokud to bude kouřit, tak to může být i špatným dřevem.
Odpovědět
Nejdrive si musite uvedomit ze vse se toci kolem penez. Kvalitni krb, kamna pri prikladani do mistnosti necoudi, topeni v nich nesmrdi, neni duvod spinavych zdi. Zdi jsou vice spinave od deti nez od krbu, takze spinu za krbem kdyz uz nejaka bude bych ale vubec neresil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?