Spižírna - řešení větrání

Zdravím. Máme vedle kuchyně spižírnu oddělenou dveřmi.Jedná se mi o to, že se nemohu rozhodnout zda dělat nějaké větrání skrz obvodovou zeď. Někdo říká dva otvory jeden dole jeden nahoře, někdo jeden nahoře a další žádný. Stavitel by nezasahoval do zdi, zateplení a fasády vůbec. Ve spíži budou klasické zásoby potravin bez potřeby delšího skladování brambor a ovoce :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud tam nebude dlouhodobe zelenina a oboce tak vetrani byt nemusi. My mame komoru bez vetrani a v pohode
Odpovědět
Profilova fotka
Máme spíž vedle kuchyně,vlastně uprostřed domu,bez větrání a na běžné potravinové zásoby je to bez problémů...
Odpovědět
@scout12 My zrovna stavíme Largo 122 taky spíž u kuchyně ,ale děláme okno .
Odpovědět
Máme podlahové vytápění a pod spíží není, tak snad by to mělo být v pohodě. Kamarádka co dostavěla tam také nemá větrání. Tak to vypadá, že otvor dělat nebudeme. navi1 To je asi nejlepší řešení ale nám by to okénko vycházelo vedle vchodových dveří v závětří a to by vypadalo hrozně. Díky za vaše zkušennosti a názory. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@scout12 máme to taky tak,podlahové topení a v místě spíže není...stále je tam o několik stupňů chladněji,než vedle v kuchyni...pro nás dostačující takto zcela...
Odpovědět
Profilova fotka
@scout12 Taky mám podlahovku a v místě spíže není. Nejdřív jsem měl větrání řešené mřížkou ve dveřích, ale nestačilo to. Tak mám dvě díry skrz fasádu - jednu dole, jednu nahoře a dobré. Teď tam ještě budu dávat takový malý ventilátorek na spínací hodiny, který to párkrát za noc proluftuje a ochladí.
Odpovědět
Ono asi záleží co tam kdo skladuje za potraviny. Tak nevím..
Odpovědět
Profilova fotka
@scout12 no jestli ti to pomůže,tak ti můžu vložit foto,co skladujeme my.. :-D
Odpovědět
Ještě jednou díky přátelé za postřehy. Prošel jsem internet a nakonec jsem se rozhodl pro zlatou střední cestu, jeden otvor nahoře. :-)
Odpovědět
@scout12 .... tak jeden otvor nahoře máme my (spíž bez okna, severovýchodní stěna) a po této zkušenosti bych ty otvory udělala dva - jeden nahoře, druhý dole, aby ten vzduch mohl cirkulovat .... máme průduch tuším 15 cm v průměru a na spíž 2,5 m2 mi to přijde málo ... musím nechávat pootevřené dveře, aby se tam ten vzduch trochu vyměnil ... toš tak :-)
Odpovědět
Máme taky severovýchod. Trochu se bojím jak by to vypadalo v zimě. Už to nechám při jednom otvoru ale dík.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@krizak ahoj, narazil jsem na tuto starší diskuzi o větrání ve spíži a zaujalo mě tvoje provedení s větráčkem na spínací hodiny. Prozradil bys mi prosím, jak se ti to osvědčilo? Řeším stejnou situaci a přemýšlel jsem, jak jen spíž v létě ochladit :-) Díky moc. Míra.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@miragryn Ahoj Míro, funguje to docela dobře :-) Nejlepší je nastavit ty spínací hodiny jinak v zimě a jinak v létě. V zimě spínat přes den a na kratší čas, aby nešel dovnitř mráz a neutíkalo z domu teplo. I přes den je v zimě dostatečně chladno. A v létě spínat častěji a hlavně přes noc, kdy je o dost chladněji než v horkém letní dni. Snad to pomohlo. Ondra
Odpovědět
Profilova fotka
Ondro děkuji za rady, určitě vyzkouším. Míra.
Odpovědět
Profilova fotka
určitě bych aspoň něco udělal. čerstvý vzduch není na škodu:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?