TČ DeDietrich ALEZIO AWHP 4,5 MR - recenze

Tepelné čerpadlo DeDietrich ALEZIO AWHP 4,5 MR máte někdo zkušenost?
Odpovědět
Mezi kolika TČ vybíráte? Pořád stejný dotaz jenom jiná značka....
Odpovědět
Z hlediska hlučnosti nedoporučuji,viz moje příspěvky na Modré střeše,tč DeDietrich jsou dle oficiálních údajů výrobce jedny z nejhlučnějších tč na trhu( o 15 decibel víc než Nibe 2120),více informací na Abecedě tepelných čerpadel https://www.abeceda-cerpadel.cz/cz/po...
Odpovědět
@cyklos Pokud s tím máte problém tak příspěvek ignorujte a nekomentujte
Odpovědět
@medunovi Problém s tím nemám, ale zajímá mě podle čeho ty modely a značky vybíráte? Máte na ně nějakou extra cenu?
Odpovědět
@cyklos Vybíráme TČ a proto toho je tolik, již bylo vyřazeno REVEL,NORDLINE,HEAT 12 a LORIA 6 nabídnuto projektantem a nyní nejspíše i ALEZIO právě kvůli vyšší hlučnosti. V tuto chvíli to bude nejspíše PANASONIC, který je příjemný cenou 156tis Kč kompletní sestava TČ bojler a vše kolem včetně zapojení, montáže, ale třeba hlučnost 50 dB apod. TČ IVT, NIBE, AC HEATING jsou sice super, ale o 100 tis Kč min dražší. Jelikož budeme mít domek co má 90 m2 a TZ 3,36 kw tak PANASONIC stačí a rozhodně se nám vrátí dřív než odejde kompresor u těch dražších je to pro nás nevratná investice. Kdyby někdo říkal, že nám stačí elektrokotel jelikož TZ je nízká tak mohu říci ano tj možné, ale mít zálohu na elektřině 1500 kč nebo 3-3,5 tis kč je rozdíl a nebude to zbytečně navyšovat platby od hypotéky po pojistky.
Odpovědět
@cyklos OMLUVA nejedná se o samsung, ale o PANASONIC, který bude nejspíše vybrán
Odpovědět
@medunovi Panasonic mám, montáž byla loni koncem října. Mám ale 7kw variantu. Zatím spokojenost, nemám ale s čím porovnávat.
Odpovědět
@cyklos a jaká hlučnost, vše v pohodě, máte i vzdálený přístup?
Odpovědět
@cyklos máme nabídku na JEDNOFÁZOVÝ DĚLENÝ SYSTÉM AQUAREA GENERACE H KIT-WC05H3E5
Odpovědět
@cyklos a máte podlahové vytápění, od koho jaké.
Odpovědět
@medunovi Generaci mam taky H, WC07H3E5 S hlučností problém nemám, venkovni jednotku mám umístěnou cca 5m od okna v obýváku. Slyšet je v létě když ohřívá vodu. Musí být ale otevrené okno. Při zavřenem okně neni slyšet nic... Podlahovku mi delal jeden místní pán. Trubky uponor, rozdělovač Giacomini.
Odpovědět
@cyklos a jinak je TČ tiché či je jako nordline apod, přeci jen hlučnost je problém, který pak může řešit soused a jaké je ovládání či termostat, složité či snadné. Máte i vzdálený přístup technika? Kolik stojí servis?
Odpovědět
Článek se načítá
Hlučnost mi přijde OK - neslyšel jsem ale jiné TČ. Soused nic neříká, mě třeba přijde hlučnější jejich pes. Ten je slyšet i přes zavřené okno. Venku samozřejmě jednotka slyšet je, ohřev vody trvá cca 30minut. A když jede topení, tak je nastavená nízká teplota - do podlahy jsem pouštěl max 26. Topení jede třeba 2 h, ale zase na minimalni otáčky - není tolik slyšet jako při ohřevu TUV. Není to teda něco co by vám hučelo 24h. Vzdálené ovládání nemám, někde jsem viděl, že Panasonic za ten wi-fi modul chce nějakých 6 nebo 7 tisíc, to se mi platit nechtělo. Servis nevim, dostal jsem info, že 1x do roka opláchnout venkovni jednotku od prachu. Zárověň ale dodal "sám to nedělám". Až se něco pokazí - objednám servis....
Odpovědět
@cyklos super, díky za info, na TČ na vše okolo se jedu podívat do Prahy a juknu i na to vzdálené ovládání, jsem hračička, klimoška, TČ, vysavač vše online :) a při odchodu z domova vypnu požadované okruhy jen zapnutím alarmu a naopak. Tak mě zajímá další technologie.
Odpovědět
@medunovi Zrovna v případě TČ je lepší minimalizovat zásahy do topení. Nočním a pracovním vypínáním si to jen zkomplikujete a zhoršíte účinnost. Nemluvě o zónové regulaci (vypínání okruhů prostorovými termostaty) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?