TČ země-voda Nibe f1226, jste spokojeni?

Dobrý den,chci se zeptat jestli má někdo Tč země/voda od nibe a nebo IVT,zajímalo by mě spíš jak to máte vedený kolektor,sběrná šachta na zahradě a jak jste spokojení+cena a popřípadě fotky díky :)
Odpovědět
Máme země/voda od Nibe, ale nerozumím té sběrné šachtě. Máme na ploše cca 250 m2 (odhadem) natažený kolektor, co myslíte tou sběrnou šachtou nevím, každopádně už to přes tři roky dobře funguje. Náklady nemíním obhajovat před místními antičerpadláři, tak když budete chtít, pisnu víc do SZ. Fotek z toho výkopu moc nemám, tady je jedna, tahalo se to tuším po jedné straně výkoupu tam a po druhé zpět. http://www.modrastrecha.cz/blog/angie...
Odpovědět
@melin6 my máme TC země/voda od Vaillantu. Kolektory máme na cca 500m² a delalo se to dva dny. Pokládal to přítel sám s otcem, kamarád jim na to bagroval výkop. Sbernou šachtu máme asi 1,5m od baráku. Zapojili jsme ho letos a jde zatím 3 týdny. Máme všude podlahovku, zatím jen temperujeme do podlahovky jde voda o teplotě 17 stupňů, v místnostech kde už jsou stropy zaklopeny sadrokartony je 11°. Jinak teda je to taková ohromná lednička :) pro mě jako pro ženskou absolutně nepochopitelný zařízení :)
Odpovědět
@melin6 Dobrý den, mám IVT EQ 6kW, ten typ s bojlerem, označení si už nepamatuji. Mám ale vrt, pokud je jeden, ty sběrné šachty se neřeší, u kolektorů většinou ano, aby to fungovalo efektivně. Tam jsou ventily, pokud vím, kterými se seřizují průtoky v jednotlivých obvodech toho kolektoru. Ta šachta hlavně musí být dobře tepelně izolovaná, mít odtok (protože v létě je v ní chladno - sráží se voda, kape...).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?