Tepelné čerpadlo

Dobrý den. Přemýšlím že by jsme šli do tepelného čerpadla. Máte někdo zkušenosti s firmou AC heating? Anebo s tepelným čerpadlem Toshiba? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak Toshiba je jedna z levnějších značek... Já ji osobně nemám, ale má ji kolega z práce už asi 7 let a nikdy jsem ho neslyšel o tom mluvit špatně... Čili to asi bude schůdná cesta
Odpovědět
@ondra_ondra děkuji za odpověď. Dostal jsem nabídku od firmy ac heating, tepelné čerpadlo Toshiba, asi 12kw. 260tis.
Odpovědět
@tomto85 Asi hledejte dál 260tis je nějak moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomto85 to jsem nedával ani za LG 16kw... Zkusil bych poptat jiného dodavatele
Odpovědět
Plzeňskou AC heating mi před lety doporučovala paní co projektovala topení, chválila si je. Nevim jak jsou na tom teď, je to 7let zpět. 260t na Toshibu je opravdu nějak moc, záleží tedy co vše v té ceně máte, ale za stejnou cenu určitě seženete lepší značku.
Odpovědět
Ac heating nabídka
Odpovědět
Profilova fotka
@tomto85 to se mi zdá moc... nějakou dotaci vám k tomu taky zařídí?
Odpovědět
@ondra_ondra prej už je pozdě. Mám projekt na elektrokotel a začali jsme stavět minuli týden. Za dva roky mužů zažádat o dotaci. Zatím jsem mluvil jenom s firmou ac heating.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomto85 zkuste poptat i jiné dodavatele a uvidíte... Jak píše kolega, za ty peníze seženete buď lepší značku, nebo Toshibu levněji...
Odpovědět
@ondra_ondra skusim, děkuji. Zatím co jsem viděl, tak lidí jsou spokojeni se značkou nibe. Chtěl bych kvalitu a dlouhou životnost + záruku.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomto85 nibe si dost chválí, ale je cenově trochu jinde... Tam počítejte tak 260 za samotné čerpadlo... To bych zkusil poptat IVT, ty si taky docela chválí
Odpovědět
@ondra_ondra kouknu na to, děkuji 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Seženete vzduch voda LG komplet i s ohrevem vody a montáži za nějakých 150000. My máme Vaillant aroTherm split za 160000 i s bojlerem z Dražic. Ztráty domu máme asi 7kW. Dotaci nemáme.
Odpovědět
Ted nas ceka prvni zima s Daikinem. Domek mame 30 let stary, po zatepleni jsme se dostali na TZ 8 kW. Akceptovali nas k zadosti o dotaci, tak se o ni pokusime.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas, těch značek je hodně, určitě jich poptejte víc...
Odpovědět
...no ja mam zem voda IVT s plošnym kolektorom. ,,schramstil"som dotaciu ,ale aj tak to ,,koštovalo" ešte punktlich10 000€!
Odpovědět
Určitě doporučuji oslovit více firem a nechat si vypočítat kalkulaci. S Toshibou nemám zkušenost, ale do této značky bych osobně nešel. Investoval jsem do Nibe, sice vyšší cena, ale spokojenost největší. Zkuste oslovit firmu Tenaur. Byl jsem s nimi hodně spokojený, zařídili mi dotaci a hlavně dělaj servis. Kamarád má od nich Mitsubishi a taky si je vychvaloval. www.tenaur.cz/tepelna-cerpadla
Odpovědět
@bory002 díky moc 🙂
Odpovědět
@tomto85 Soused má také Toshibu už 7 let a bez problémů. Já mám IVT, druhým rokem a je tedy o dost dražší. Zase se mi pořád drží COP kolem 4, což je luxus. Mám tedy vzduch voda.
Odpovědět
Profilova fotka
@radusko01 tvůj příspěvek mě náramně zaujal, mohl bys, prosím, dodat nějaký detail? Kdys to pořizoval, od koho, jestli v ČR, jak velká byla dotace, jak složité bylo zařídit ji, příp. nějaké jiné detaily, klidně do SZ, děkuji
Odpovědět
@davex dobrý den, děkuji za reagování. Já dostal nabídku na 260tis., Což mi přijde dost drahý, pravda že se v tom moc nevyznám. Váš IVT byl dražší? Děkuji 🙂
Odpovědět
@tomto85 taky mame nabidku ivt za 260t. Zadna lace😞
Odpovědět
@t_makovice co jsem koukal, LG prodává levnější, ale Korea, 🤔
Odpovědět
@tomto85 Co máte pořád s tou Čínou i sám pan ředitel IVT to přizná. https://www.abeceda-cerpadel.cz/cz/po... Takže Korea nemusí být fuj.
Odpovědět
@tomto85 mužů se zeptat, poptával jste země/voda nebo vzduch/voda? Já poptával Nibe i IVT a zatim čekám na nabídku. Pravdou je, že bych rad vyhříval i bazén přes čerpadlo a u Nibe jsem poptal i vzduchotechniku s rekuperaci. Tak uvidím, co pošlou.
Odpovědět
@radek89 dobrý den, vzduch/voda.
Odpovědět
poptával jsem čerpadlo od IVT typ země/voda, přikládám nabídku. Původně jsem zamýšlel i pasivní chlazení, ale nakonec od něj upustím. Chci se zeptat zkušenějších, co na ni říkají. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@radek89 mně se zdá tato nabídka zajímavá, mohl bys zveřejnit, od koho je?
Odpovědět
@esmeralda od IVT , od koho jiného, dyť to píše
Odpovědět
v 2017 březen tuším jsem měl nabídku na IVT AIR X 90 250K. Na země voda byla tuším kolem 350K. Protože jsem protáhl stavbu, realizace čerpadla (toho AIR), tak proběhla v 11/2018. No samozřejmě že se pokoušel obchodní zástupce okecat cenu, že zdražili atd... a že těch 250 je už pryč.. no udělal jsem ze sebe blbce, že jsem s tím počítal a víc financí na to nemám a že už mám připravenost (rozvody vody a kabely do TM na jejich čerpadlo) a nakonec mi tedy nechali původní cenu. @radek89 já bych jim napsal, že za 350 K to beru i s tím chlazením, že máš nabídku sice o něco "málo" dražší, ale již s chlazením a že (třeba) manželka je zblázněná od známých někde na druhém konci republiky do IVT atd.. prostě něco co bude znít věrohodně, marže na to mají si myslím, nehledě že stejně cenu navyšují podělané dotace.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?