Máte zkušenosti s tepelným čerpadlem Acond?

Profilova fotka
Ahoj, máte zkušenosti s tepelným čerpadlem od ACONDu (vzduch/voda)? Prosím podělte se. Mám několik nabídek na stole a ta od ACONDu mě celkem zaujala (především proto, že se jedná o českou firmu, nabízí nerezové provedení venkovní jednotky a cenově taky nevychází tak hrozně). Ale moc se v tom nevyznám a nerad bych udělal chybu. Zajímá mě především jak jsou spolehlivá a pokud už náhodou dojde k nějaké závadě, jak nákladné jsou opravy. Díky.
Odpovědět
Zdravím, nemám s tímto čerpadlem žádnou skušenost, jen by měl zajímalo, kde všude jsi poptával - u jakých firem a zda jsou nabídky hodně od sebe odlišné cenově? Chystám se taky poptat, ale ještě čekám na výsledky PENB. Děkuji za info
Odpovědět
Spokojenost. Máme ho dva roky, nějaká reklamace byla, ale vždy vyřešeno. Máme od stejné firmy i na paneláku.
Odpovědět
Profilova fotka
tak acond nemá inverter - nebo aspon nemělo, takže bud jede na plný výkon na plné otáčky a nebo stojí a nepracuje - dle mě zastaralá technologie dnešní většina čerpadel jsou již inventory, které mají proměnlivé rychlosti a když je třeba nad nulou - většina roku tak nejede na plný výkon, není vůbec slyšet atd. atd. takže za mě zkusit poptat i něco jiného Já když vybíral z IVT, Daikin, Acond, Nibe - tak jsem nakonec vybral Nibe a Daikin, pak jsem však dostal lepší cenovou nabídku tak jsem vybral Daikin - jede půl roku, zatím naprosto bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Acond má taky výhodu v tom, že ke svým TČ položí levně i vlastní podlahovku. Ovšem taky bych raději doporučoval poptat spíš nějaký invertor. Mě třeba docela oslovil Panasonic, není tolik rozšířený, ale reference majitelů jsou pozitivní.
Odpovědět
Profilova fotka
no ale panasonic nevím jak teď ale zrovna oni inventor tuším dřív neměli. vlastní podlahovku ??? no na trhu je tolik druhů a výrobců podlahovky, i když pokud je levná. Nevím já si podlahovku pokládal sám s tátou a jedním topenářem giacomini a také spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
To bylo špatně pochopeno. Měl jsem na mysli, že spolu s prodejem TČ pokládají i podlahové topení za výhodnou cenu. Ten Panasonic je rozhodně invertor.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifer8 zatím mám nabídky od IVT, ACOND, CTC a Vaillant. Ještě teda zkusím poptat Nibe a Daikin. Mezi nejlevnějším a nejdražším je cenový rozdíl přes 100tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy Zeptám se ještě jako úplný laik. Není tepelné čerpadlo s invertorem zbytečně konstrukčně složitější, což by mohlo způsobovat větší poruchovost? Zároveň pokud to chápu správně, tak sice čerpadlo s invertorem nemusí běžet na plný výkon ale za to naběhá více provozních hodin a tím se zase více opotřebovává. Nebo jsem mimo?
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem laik a ať mne případně někdo opraví, ale podle načtených informací mám za to, že je to naopak - časté spínání ON/OFF u klasického TČ je z pohledu životnosti horší než kontinuální běh s regulací výkonu. Složitost invertoru oproti klasice nejsem schopen posoudit, ale jak napsal @hbboy, většina velkých výrobců invertory vyrábí, nečekal bych proto nějaký zádrhel.
Odpovědět
@awakened @jakuda tc s invertorem má stejnou životnost jako bez tc bez invertoru. Jen bez invertoru musí být v systému nainstalovana akumulacni nádrž, aby tc často nespinalo. Na druhou stranu se pak nechá nastavit natápění jen přes den, kdy je vyšší teplota a tc tak bude mít lepší COP. Samozřejmě toto neplatí u tc zem-voda, kde se teplota prakticky nemění.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?