Tepelné čerpadlo hlučnost / umístění

Ahoj, jsem úplný laik a chtěla bych se zeptat na názor. Budeme mít tepelné čerpadlo vzduch voda, projektant ho umístil do přední části baráku. Když pominu to, že čerpadlo bude trochu ,,hyzdit,, barák, mám strach, že je to příliš blízko dětským pokojům a bude tam pronikat hluk. Projektant tvrdí, že tam hluk nedolehne. Máte s tím někdo zkušenosti? Konkrétní typ čerpadla ještě nemáme vybraný.
Odpovědět
Spíš bude záležet na typu čerpadla. My máme hodně tiché. Neslyším ho ani do okna technické, které je hned vedle. Naše klimatizace v bytě je hlučnější. Takže si myslím, že to v pokojích rušit nebude, ale zaměřte se na hlučnost čerpadel. Hlučnost může případně snížit protihlukovou stěnou nebo nějakým kerem.
Odpovědět
Tak cerpadlo je podhledove hnus v jakemkoliv podani, vzhledove je to opravdu hnusne a muze byt sebekrasnejsi barak nebo zahrada a TČ je tam jak pest na oko. Nicmene predpokladam, ze Vas projektant chtel ochranit Vas pred zbytecnymi komplikacemi se sousedy, protoze ti by asi nebyli nadseni, kdyz jim TČ bude mirit na pozemek.
Odpovědět
Profilova fotka
@lu_la můžu se zeptat co máte za čerpadlo - značka/výkon? Děkuji
Odpovědět
@spaghetka to úplně přesně nevím. Je to Mitsubishi zubadan
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Také přemýšlíme o pořízení tepelného čerpadla Mitsubishi Zubadan Inverter 14 kW. Dočetli jsme se, že se jedná o jedno z nejtižších TČ na trhu. Mohu se prosím zeptat, jak moc se zvýší hlučnost v zimním období? Jak jste spokojeni s chodem tepelného čerpadla? Děkuji 🙂
Odpovědět
@danf007 tchýně má také Mitsubishi Zubadan, výkon nevím, ale mohu potvrdit, že nijak hrozně hlasite neni, má ho dokonce pod okny loznice a slyšet není, když jste u něj, tak to není nic hrozného. Nedávno jsme byli u kamaráda, nevím jakou má značku, ale bylo poměrně hlasitejsi
Odpovědět
Máme Mitsubishi Zubadan z minulého roku a nemůžeme si stěžovat. Když mrzlo (asi ty dva dny za minulou zimu) bylo trochu hlasitější, ale ne nějak výrazně. Máme typ Mitshubishi electric Zubadan Inverter výkon 11,2 kW, dodavatel (www.tenaur.cz/sortiment/tepelna-cerpa...) uvádí 45 dB(A) ve vzdálenosti jednoho metru. Pod okny ložnice ho sice nemáme, ale i sousedi nám potvrdili, že je venkovní jednotka nijak neruší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@danf007 prosim o info ohledne vypoctu vasi tepelne ztraty a kolik m2 mate obytne plochy.Kolik prosim byla vase rocni spotreba dekuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?