Tepelné čerpadlo na ohřev TUV - máte?

Dnes jsem byl na veletrhu THERM 2013 ve Zlíně na přednášce pana Ing. Slováčka a zaujala mě možnost využití odpadního tepla k celoročnímu ohřevu TUV. Máte to někdo? jste spokojeni?
Odpovědět
Profilova fotka
Jaké odpadní teplo máte na mysli? Zjistěte si prosím, kolik vzduchu musí daným strojem za hodinu projít. Pak si ujasněte, kde tento objem teplého vzduchu budete odebírat a kam takové množství studeného vzduchu budete foukat. Jistě je Vám jasné, že když jej v zimě budete odebírat z domu a foukat ven, potřebujete jej v domě nahradit jiným vzduchem - studeným z venku, tedy studeným a musíte jej ohřát. Navíc, aby jste toto množství vzduchu uvedl do pohybu, potřebujete energii. Vzduch může způsobovat hluk a "průvan". Těmto nepříjemnostem lze snadno předejít, pokud znáte EnergyPanel a termodynamické jednotky. Zmíněný panel má navíc tu vlastnost, že na rozdíl od jiných využívá i solární záření - víc energie = víc úspor. 8-)
Odpovědět
Taky nám to nabízejí..ale nevím jestli ano...
Odpovědět
Profilova fotka
A s čím to chcete porovnávat?
Odpovědět
Profilova fotka
Řešením pro ty, co již mají bojler a nechce se jim ho vyhodit je termodynamická solární jednotka bez bojleru. Paráda kterou nikdo dosud nenabízel se prodává pod označením Termbox - jednoduché řešení které sníží spotřebu na 30%.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?