Tepelné čerpadlo NIBE nebo IVT?

Profilova fotka
Prosím o radu, doporučení, zkušenosti.. Plánujeme stavbu RD (bungalov) a chtěli bychom tepelné čerpadlo s plošným kolektorem, a to na ohřev teplé vody a podlahové vytápění. Pozemek máme dostatečně velký, 1.200m2. Rozhodujeme se mezi NIBE a IVT. Chceme, aby firma, která nám čerpadlo dodá, realizovala kompletně celou zakázku, jak čerpadlo, tak i podlahové vytápění. Doporučíte mi? Zjistila jsem také, že NIBE realizuje i rekuperaci. Prosím o názor a zkušenosti. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že ani z těchto firem sama nic nerealizuje. Vyrábí a prodává svoje zařízení externistum a ty ho pak prodají tobě a nainstaluj. Takže jestli ta firma instaluje I rekuperací a podlahovku tak je to výhoda. Nicméně stejně si musíš někde nechat udělát projekt na topení a další projekt na rekuperací a s tím pak jdeš za topenari, aby ti to nacenili.
Odpovědět
my máme také pozemní kolektory na teplou vodu a vytápění - máme značku NIBE. Myslím, že ji můžu v klidu doporučit, žádné problémy zatím nebyly a máme čerpadlo přes 3 roky. Nám to ale montovala firma, která nám dům stavěla a mám dojem, že jak je psáno výše, oni to pouze vyrábějí a prodají a pak mají externisty, kteří se starají o případné zapojení apod. Nevím tedy, jestli je možné od Nibe požadovat realizaci celé zakázky.
Odpovědět
My jsme zvolili TČ od NIBE. Bylo nám i ze všech stran doporučováno. IVT také není špatné, ale většinou všichni opravdu říkali, ať jdeme do NIBE. My jsme hovořili přímo se zástupcem firmy NIBE a nacenil nám kromě čerpadla i samotný výkop, jaká by byla ale konečná realizace, to nevíme. Nakonec jsme totiž oslovili Centrum tepelných čerpadel (Moravskoslezský kraj), kteří nám zajistí čerpadlo, výkop, podlahové topení, izolaci do podlahy i zalití anhydritem, což je úplně to nejlepší, co může být.
Odpovědět
Profilova fotka
zalil jsem betonem, podlahovku jsem si udělal sám s jedním topenářem, polystyren sám s otcem, vše za obří slevy - cena dobrá topí to jak das - měli jsme tu při nastěhování 25 všude, ted po ubrání už jedeme na 23 a je to taková trenková teplota - 23 od podlahy -)) cena byla také super
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za zprávy. Už máme nějaké cenové nabídky od firem, které realizují kompletní dodávku tep.čerpadla i podlahového vytápění. Zatím IVT i NIBE, ale už teď vím, že to bude na 99% NIBE. Teď ještě počkáme na výstavu Infotherma v Ostravě, bude v lednu a prý tam bývají docela dobré akce na TČ. Tak se nám snad podaří koupil levněji. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?