Tepelné čerpadlo Samsung - i jako klimatizace?

Zdravím všechny, dnes jsem objevil pro mě velice zajímavou alternativu tepelného čerpadla voda/vzduch a klimatizace od Samsungu zároveň. Klimatizací myšleno, že dokáže jet v módu vzduch/vzduch, protože chladit vodou je z mého hlediska nepoužitelné. Na toto čerpadlo se dají jen napojit vnitřní jednotky klimatizace a chladíte. Máte s ním někdo zkušenost? Konkrétně se jedná o Samsung EHS TDM Plus 9,0 kW 380V + Hydrobox. Díky za každou zkušenost se Samsungem :-)
Odpovědět
Proč je podle vás chlazení vodou nepoužitelné?
Odpovědět
@llama problém s rosným bodem, chlad se drží hlavně vespod místnosti, neefektivní chlazení,.. Klasické jednotky vzduch/vzduch mi jsou daleko sympatičtější po všem zkoumání a zkoušení. Jen pro upřesnění, mám na mysli chlazení vodou v podlahovém topení, jinak určitě jsou i technologie, jak chladit vodou i efektivně. Pro mě ale nezajímavé.
Odpovědět
@cisi_ jasně, pokud trváte na podlahovce, tak to moc smysl nemá. Já právě z tohoto důvodu volím stropní topení. Rosný bod se dá pohlídat. U chlazení vzduchem bych se bála nepříjemného vysoušení vzduchu.
Odpovědět
@llama stropní topení bohužel nechceme. Máme rádi teplou podlahu a teplo odspodu nahoru. Vysoušení vzduchu se nebojím, mám již zkušenosti s klasickou klimatizací a neměli jsme problém.
Odpovědět
@llama Pokud si ohlídáte rosný bod, nemusíte se bát vysoušení vzduchu. @cisi_ Ale obecně by fancoily měly mít vyvedený odtok kondenzátu. Takže ke dvou trubkám s vodou přibyde odpadní trubka, která musí být vyspádovaná do odpadu a měla by mít sifon kvůli smradu
Odpovědět
Profilova fotka
čerpadlem samsung vzduch vzduch topíme (hlavní zdroj tepla) i chladíme celý dům (spíš nárazově ve velkém horku). Jedno venkovní čerpadlo, pět vnitřních jednotek, většinu času používáme jen dvě jednotky a necháváme vyhřívat ostatní místnosti při otevřených dveřích, další jednotku pouštíme třeba jen večer když jsme doma. Zatím jsme spokojení, jediné co je teda úplně na h... je ta jejich aplikace na mobil, ta si teda dělá co chce, výhoda je, že si topení pustím ještě než přijedu domu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravím, chtěl bych obnovit diskuzi a zeptat se zda nemáte někdo zkušenosti s výše uvedeným TČ od Samsungu nebo co na tento systém říkáte, je to k něčemu nebo ne, trochu mě zaráží že to nabízí jen Samsung a nikdo jiný.
Odpovědět
@cisi_ hezký den, realizovali jste nakonec toto tč? děkuji
Odpovědět
@jajinka121 zdravím, nakonec půjdu do čerpadla Panasonic a zvlášť klima jednotky Midea. Cenově dost podobné, ale budu mít na sobě nezávislé zařízení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?