Teplovodní krb - doporučení

Profilova fotka
Prosím o radu co z čeho se uděla přívod vzduchu (nasavaní vzduchu ) v základové desce. Doporučíte nám dobrej krb? Jaky ventil se dáva pro kombinaci s El.kotlem Bude podlahové topení + radiátory v patře Jaky komín ? Jedno nebo dvojpruchodoví ? Dekuju
Odpovědět
V přízemí dáváme 10cm průměr plastové vedení a ne do základů ale až do části kde je plánované 15cm polystyrén a na ní 5cm anhydrid s podlahovým topením. Napatře je taky plánovaný 10cm polystyrén,tady přívod bu obdélníkový plast vedení 5cm na 20cm s přechodem na trubku průměr 10cm. Krbové kamna a vložky bereme od BEF.
Odpovědět
Profilova fotka
Privod vzduchu mame v desce, 10cm plast trubka, jako na kanalizaci. Komin budeme mit Schiedel, dvojpruduchovy. Krb zrejme asi taky BEF. Budeme mit bungalov, topeni radiatory v loznicich, jinak podlahovka, el. kotel a akumulacni nadrz.
Odpovědět
Dobrý den, s přívodem vzduchu je rozhodně lepší počítat již pod základovou deskou, kdy je minimalizován nepříjemný tepelný most a do značné míry i kondenzace vodní páry v potrubí (a následné potíže s takto vzniklou vodou). Celé potrubí by mělo být ideálně kruhového průřezu (minimální tlaková ztráta působící proti tahu komína), co nejpřímější (s minimálním počtem ohybů) a v celé své délce v mírném spádu ven mimo objekt (pro snadnější vytékání kondenzátu). Průměr potrubí se musí vždy řídit požadavkem výrobce topeniště (případně zhotovitelem celého topidla - kamnářem) a bývá v naprosté většině individuálních realizací 125 mm, u větších topenišť (s větší dávkou paliva, tj. kamnových ohnišť a vložek nebo velkých krbových vložek) i 150 mm, naopak u krbových kamen (malých topenišť) často i 100 mm.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?