Teplovodní krbová vložka BeF, máte ji někdo?

poradí někdo jakou má zkušenost s krbovou vložkou BEF, chceme pravděpodobně BeF Twin 8 AQUATIC, pokud někdo máte nebo podobnou, každá rada dobrá!!!
Odpovědět
Máme Twin V9N AQUATIC první sezonu a zatím spokojenost. Dá se říct, že topíme každý den - odpoledne a večer až jsme doma, dokáže rozehřát topení dobře. Dům ale nemáme zateplený, takže tohle ještě hodně zkresluje celkovou spotřebu jak dřeva, tak i vytápění přes horkovod, který je v naší obci...
Odpovědět
@hh Máme teplovzdušnou rohovou šamotovou BeF Optim 6 CL, v pohodě. Jen i těch našich 2-6kW je na naši poměrně velkou nízkoenergetickou dřevostavbu zbytečně moc. Pokud to máte do nízkoenergetického baráku, pak bude vyšší investice do teplovodního Twin 8 AQUATIC včetně akumulační nádrže a oběhového čerpadla zřejmě nenávratná, neboť zbytkový výkon do pokoje rychle přetopí přes pozotevírané dveře celý barák, takže dlouhodobější topení (a natápění akumulační nádrže) stejně nebude možné. A bez záložního zdroje pro oběhové čerpadlo nebude možné v případě blackoutu využít krb jako záložní zdroj tepla vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
mame ... nevim presne oznaceni - ale je to teplovodni, protoze nam to topi do podlahoveho topeni... zatim neni vse hotove, takze zkusenosti male, ale dobre :-)
Odpovědět
díky za info všem..známej to takto v dřevostavbě má a je spokojen.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?