Termohlavice s nastavením požadované teploty

Ahoj, chci se zeptat na Vaše nápady pro řešení mého problemu. Máme starší RD s několika místnostmi. Aktuálně topíme kotlem na tuhá paliva, ale chceme přidat kondenzační kotel. Představa je taková,že kondenzační kotel bude přes den udržovat teplotu např 18°C a večer, když přijdeme domů, zatopíme v kotli na tuhá na větší teplotu. Jelikož je místností několik a v každé si představuji jinou teplotu (taky má každá jiné tepelné ztráty), napadá mě jako řešení dát všude termohlavice, kde si nastavím požadovanou teplotu. Když ale večer zatopíme v kotli, chci aby to topilo co to dá a neomezovala to hlavice. Obejít denně všechny pokoje a vypínat hlavice mi přijde nepraktické. Je nějaká jiná možnost? Děkuji za Vaše reakce.
Odpovědět
Danfoss Link, třeba https://www.smartheating.danfoss.com/...
Odpovědět
@janas7 toto lze snadno vyřešit programovatelnou termohlavicí, kde si můžete načasovat, že od Xhod do Yhod to pustí "na plno" a zbytek dne 18°C Druhý způsob řešení jsou "chytré termohlavice" kde toto můžete ovládat z jednoho místa (telefon, pc, displej řidící jednotky pro všechny hlavice....) najednou - komfortnější pokud potřebujete přizpůsobovat "topný čas" - který nebude konstatní..
Odpovědět
@janas7 Doporučení, co se tu píšou jsou hezká a moderní a co cena? Nevím, jaký je stávající stav vašich radiátorů – ventilů. Už jenom nahrazení starých ventilů, kde jsou použité trubky větších průměrů není levné. Když budu vycházet z toho že jsou radiátory osazeny ter. hlavicemi stačí aby byly dobře vyrovnány průtoky, aby výkon odpovídal TZ jednotlivých místností. Ty se nevyrovnávají nastavením hlavicí ale seřízením průtokem ve ventilu. Potom nastavíte teplotu topné vody, co půjde z plynového kotle na takovou hodnotu, aby se udržovala teplota 18 st. to může být třeba 35 st podle toho jaký máte dům a izolaci. Po zatopení v kotly stoupne teplota v systému seřídíte term. hlavice na požadovanou teplotu. Jestli máte zapojený kotel na uhlí bez jakékoliv regulace (doporučená je ochrana zpátečky) muže nastat situace kdy se většina hlavic přivře a zpomalí se průtok vody kotlem a ten se může začít vařit. Každopádně bych doporučoval čerpadlo s autoadaptem a chladící smyčku kotle. Oba kotle musí být odděleny z. klapkou nebo ventilem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?