Tipy na krbová kamna

Doporučíte mi krbová kamna, nejlépe hranatá, myslím, že potřebujeme 8 nebo 9kw. Nepotřebuju nic extra drahého, čtyři roky už topíme podlahou, ale máme možnost dřeva, tak.. Líbí se mi haas a sohn, ale cena.. Mívali jsme v nájmu nějaká levná kamna a taky fungovala, nevidím v tom moc rozdíl krom designu. Jen ještě mě napadá, že máme komín nahoru do stropu a přívod venkovního vzduchu zespod z podlahy, ale zase bych potřebovala, aby ty kamna byla co nejblíže zdi, tak pokud se ten přívod zespod nějak napojuje na kamna a nejen že se na to přímo kamna nějak posadí, tak by byla asi moc odsazená. Díky za tipy co případně, kde nejvýhodněji koupit.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikol6688 pokud se ti líbí haas a son, jdi do toho. jestli se ti zdá cena vysoká, na to není, co říci. česky řečeno, není to žadný zázrak a levnější konkurenční výrobky budou obecně vzato přímoúměrné. já osobně bych šel v této ceně do https://www.romotop.cz , ale maximálně na chatu nebo na kalby do garáže. jinak haas a son mají několik let naši i tcháni na každodenní topení. s ohledem na cenu a životnost (občasné problémy s praskaním skla nebo dlaždic (jako kachle to opravdu pojmenovat nejde :-) , prostě celé se to pomalu ale jistě sype), je to vlastně investice o ničem. nižší cena odpovídá kvalitě (tobě se zdá ale cena vysoká). v této cenové kategorii je to doporučení stejně asi v podstatě jedno. v kamnařině se ale moc nevyznám, takže to ber vše s rezervou stejně jako ostatní doporučení od rádoby odborníků tady, kteří stejně jako já nemají páru, kde tvoje kamna budou, v jakém domě, s jakým účelem... = podle mého soudu je výběr kamen a bezpečná instalace důležitá věc, tudíž bych se obrátil na sofistikovanou osobu. elektriku si doma taky řešíš sama? doporučuji konzultaci a nákup přes kamnáře. budeš to mít v podstatě za stejnou cenu a bez starostí. mám takový pocit, že ani napojení kamen není tvoje parketa (nic ve zlém). kamnář přijede, poradí, koupí, zapojí. stačí zvednout telefon. je to rychlejší a spolehlivější než se psychařit na fóru se mnou a s dalšími neuměteli : 8-)
Odpovědět
Osobně preferuji litináky stylu jotulek . Bezroštové topeniště , žádné šamoty , jednoduché ovládání. Akorát nevím co s tím CPV . Ty většinou nemají . Mužete se podívat i do mountfieldu , tam mají malé litináčky od firmy plamen trenk . Ty jsou podobné jotulkám f 602n - podobná konstrukce topeniště.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@jendad promiň, zeptám se jako ženská: Co je to CPV a k čemu to je?
Odpovědět
@esmeralda2 Centrální Přívod Vzduchu
Odpovědět
@nikol6688 V jakém místnosti budete topit 9 kW?
Odpovědět
@nikol6688 my jsme byli velmi spokojen s firmou Ht-design.cz i co se týká vizuálu i co se týče práce. Určitě bych vám doporučila jejich nebo se alespoň podívat jejich nabídku jestli tam nenajdete něco.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?