Topeni elektrickym kotlem

Ahoj, mam dotaz ohledne topeni... Nedomyslela jsem si to a pri vymene kotle jsem si u instalatera rekla o instalaci elektrickeho kotle, i kdyz se mohl nainstalovat novy plynovy (misto stare karmy).. Mam hned par dotazu... Jednak, mate nekdo zkusenosti s topenim elektrinou (je to maly podkrovni byt)? Druhak, kdyz nekdo z vas ma ten elektricky kotel se zasobnikem doma (trochu opozdene jsem zjistila, ze to je fakt osklive a velke) 😞, jak tu "krasu" schovavate? Do nejake skrinky?
Odpovědět
@alisazoja Vám se původní plynový kotel líbil? Obvykle jsou to prostě plechové bedny a je jedno, zda je plynový nebo elektrický. Podstatné je, zda nemáte moc velké TZ bytu a zda jste si zároveň pořídili přímotopnou sazbu D57d Pokud budete topit na původní zřejmě D02, tak se nedoplatíte.
Odpovědět
@zubr487, tak jsou to oboje plechove bedny, ale ten muj novy ma navic jeste 120l zasobnik, takze jsou to dve velke bedny nad sebou misto jedne. 😞 A dekuju za postreh s tou sazbou, zkusim se spojit s dodavatelem a domluvit to
Odpovědět
@zubr487 Jinak, tepelna ztrata velka asi nebude... Davame nova okna a navic je to byt v podkrovi, takze ocekavam ze topit budeme minimalne
Odpovědět
@alisazoja Pokud máte nízké TZ, je výhodnější elektrokotel. V případě plynového kotle by bylo nutné vybrat typ s malým minimálním výkonem. To znamená drahé kotle a malý minimální výkon obvykle souvisí i s malým maximálním výkonem a tím k nutnosti použít zásobník. Takže ve výsledku by to taky byly dvě bedny ale za podstatně vyšší cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?