Topení v bungalovu - kamna na dřevo + plynový kotel?

Zdravím, budu ráda, když si někdo najde chvilku a napíše svůj názor či zkušenosti s vytápěním a zároveň rady pro nás :-) K zděnému podsklepenému domku přistavujeme dřevostavbu a váháme, jak budeme topit. Nyní v zděné části topíme krbovými kamny a musím říci, že nejsem zrovna nadšenec do vytápění vzduchem - hodně prachu, nošení dřeva do domu, časté malovaní atd. Proto zatím zvažujeme tuto variantu: Mít ve sklepě kotel na dřevo a ohřívat vodu. S tím, že v kuchyni a koupelně by bylo podlahové topení a ve zbytku domu klasické radiátory. A k tomu by jsme třeba po čase koupili i plynový kotel, aby kdyby se něco stalo, nebo nebylo dřevo, tak jsme měli alternativu topení. Předpokládáme, že by to šlo nějak propojit, že buď by se voda ohřívala plynem nebo dřevem?! Zvažovali jsme i kanadské kamna, ale vzhledem k nynějším zkušenostem, se já k této variantě moc nepřikláním a zároveň, by jsme museli řešit i rekuperační jednotky. Omlouvám se všem profesionálům za svoje vyjadřování nebo názvy :-) ale nejsem odborník, a proto budu ráda, když mi některý "odborník" poradí, zda třeba zrovna námi vybrané varianta je logická, funkční a doufám cenově přijatelná. Nebo jestli má někdo lepší nápady, tak sem s nimi!! Všem předem moc děkuji za příspěvky ;-)
Odpovědět
@pears to vis, ze to tak jde, ze bys mela kamna na drevo a kotel na plyn a bylo by to propojene, takhle to ma kazdy koho znam :-)
Odpovědět
@novacek1612 tak to jsem ráda. A jestli můžu otázku, tak na koho se mám obrátit, když potřebuji zjistit, jaké kamna a jaký výkon potřebujeme? Nemáte zkušenost s nějakými dobrými stránkami na internetu, nebo existují i nějaké kamné prodejny? Moc děkuju za odpověď :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?