Topné kabely nebo vodní podlahovka do novostavby - výhody/nevýhody

Profilova fotka
Dobrý den, rád bych se dozvěděl výhody/nevýhody těchto dvou řešení. Díky. Zeneva
Odpovědět
Zdravím nad tímto jsem si taky dlouho lámal hlavu ale zdravým rozumem jsem došel k vodní podlahovce a to hlavně z důvodu toho že nikdy nevíme co bude dobudoucna a tak už z důvodu toho že pokud budou kabely tak do budoucna nebude možno změnit formu vytapěni kdežto na vodní je možno napojit cokoliv od plynového kotle, krb z teplovodním výměnikem, elektrokotel atd.
Odpovědět
Kiss732 presne tak jsem uvazoval i ja
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za obe reakce, to mi také vrtá hlavou, logiku to má, na druhou stranu by mely elektrické kabely jit napojit na fotovoltaiku. A slunicko bude :-) u nas plyn neni, tudiz tato moznost odpada, predelavat krb na teplovodni vymenik je take draha zalezitost... dnes je tech moznosti tolik...
Odpovědět
Jako zdroj k vodní podlahovce můžete napojit tepelné čerpadlo, elektrický kotel, klasický kotel na pevná paliva, kotel na peletky .... Základem pro celou úvahu je vědět, jakou tepelnou ztrátu má Váš dům .... obecně se dá řict, že topné kabely jsou rozumně použitelné pro domy s nízkou Tz, tak do 5 kW ..
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva z hlediska ženského myšlení jsem to při rozhodování vnímmala asi takto...máme nízkou TZ domu,takže jsme se rozhodovali jen mezi těmato dvěma možnostma,plyn nemáme ani bychom nechtěli,žádný čerpadla,vrty a jiné pro nás nenávratné investice..teplovodní má jednoznačné výhody v tom,co už bylo psáno a pak si myslím,že tam člověk nemusí až tak řešit umístění nábytku,jako je možnost přehřátí kabelů(ale to se možná pletu,nevím..)...na druhou stranu,kdy bych ty výhodu teplovodní varianty využila,předělávala?...až nebudu mít v našem případě těch pár tisíc korun na topnou sezonu na elektriku,kde bych vzala peníze na nějaké předělávání,což rozhodně nebude levná záležitost...na co ještě levnějšího na provoz bych to předělala,aby se mi to vrátilo,vyplatilo?...pokud by tato situace opravdu nastala,tak se obávám,že už to bude tak vážné,že ten dům nebudu moci mít vůbec...a pokud i tak,tak na tyto případy máme krbovky a přes léto bych si musela sehnat levnější dřevo přímo od lesáků si vytěžit..a když nebudu mít někdy ani na to,tak se přes zimu přiobléknu a využiju výhodu malého domu a zadýchám si ho...no,ne,tak vážně,asi si to chce propočíst,náklady,vzít si pro a proti a k jednomu se přiklonit...:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?