Typ krbové vložky, jaký vybrat?

Zdravím chtěl bych poradit co je cenově lepší praktičtější a výhodnějši. Zajíma mě rozdíl krbové vložky s teplovodním výměníkem napojené na podlahové vytápění a nebo krbovky teplovzdušný s rozvody po domě?
Odpovědět
No záleží na vás, pokud budete mět pojišťováky atd... tak bych se nebál mět na vodu, pokud se bojíte výbuchu (už jich hodně bylo a rozmlátilo to komplet místnost, vyrazilo okna a rozpraskalo zdi) tak radší běžte do vzduchu. Pokud dobře zabezpečíte systém proti přetlaku, tak bacha, ať vybíráte podle kvality, protože, pokud se propálí za pár let výměník a voda z topení vyprskne do hořícího krbu, tak to bude taky pěkná podívaná. Vybírat musíte podle výkonu přibližně ohledně vaší otopné sestavy, nebo v případě vzduchu tepelná ztráta domu + rezerva, tj dům o ztrátě 5kW by chtěl tak 8 kW vložku na vzduch, klidně víc, ale pak se to rychle vytopí, to záleží na vás. Snad sem vám udělal aspoň trochu jasno. S pozdravem Laďa
Odpovědět
Profilova fotka
@davyjones rozhodně olsmauntain profi 12 plus high raintage nebo hoprdox 12/3/3 Oall twinn rage. jde o novinky, které šlapou s minimem paliva. obrovská účinnost. v podstatě s nadsázkou perpetum mobile. hlavně bacha na firmu top-im-haus a jejich vložku HF R4 8D. jejich deklarovaná účinnost je téměř poloviční. řešil jsem to potom zpětně soudně, ale bohužel bez úspěchu. smluvně mají ošetřenou toleranci, takže jsem nakonec vypadal jak blbec. na fóru mi to všichni doporučili, ale státní zástupce se mi vysmál.
Odpovědět
@expertnastavbu Láďo promiňte, ale to jsou rady jak z dvanáctýho století |-| Strašit lidi výbuchy je fakt ptákovina, pardon... Na položený dotaz není VŮBEC možné odpovědět. Nikdo neviděl výkresy domu, nikdo nezná tepelnou ztrátu, nikdo se nezmínil o tom, v jakém intervalu může/bude obsluha přikládat. Prostě nikdo nic neví a radí... Kromě toho "krbovky teplovzdušný s rozvody po domě" je co? Krbová kamna? Nebo individuálně stavěný krb s vestavěnou krbovou vložkou? @davyjones Doporučuji si nejdříve přečíst články o topení v krbu (je jich na internetu spousta nejen na stránkách firem, ale i v profesních informačních zdrojích) a pak oslovit kamnáře, který Vám za hodinu až dvě konzultace udělá jasno.
Odpovědět
@bchannu no zřejmě si budu muset poradit sám
Odpovědět
Chcete poslat odkazy, kde se to stalo a jak to vypadalo, není to podmínka ale stává se https://rakovnicky.denik.cz/galerie/r... https://rakovnicky.denik.cz/pozary/fo...
Odpovědět
@expertnastavbu Jistě, že se to může stát...asi jako když si doma zbastlíte auto a pak s ním budete závodit. Pak doporučíte co? Jezdit jen taxíkem (profi řidič s proškolením, auto s platnou STK...) nebo chodit pěšky? Prostě krb je zařízení, které podléhá schválení do provozu, revizi, pravidlům pro odborné zapojení a odpovídající údržbě. Pak jde o naprosto bezpečný zdroj. Kutilům není rady ani pomoci a pak lítají okna vzduchem...
Odpovědět
@bchannu to bylo hezky řečeno ;-)
Odpovědět
@bchannu Jo já vím, že se stát nemusí, není to podmínka, ale náhoda je sviňa, to víte, je to jak chodec kdy přeleze 100x přejezd a na 101 ho srazí vlak.
Odpovědět
@expertnastavbu Pokud se ten chodec rozhlédne, tak ho nikdy nic nesrazí. Není to náhoda stejně jako nebyla ani u evidovaných výbuchů krbů. Byl to vždy důsledek amatérských pokusů arogantně ignorujících odborná doporučení a pravidla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?