Umístění klimatizace v RD

Dobry den, Na jare se chystame stavet bungalov s tepelnou ztratou 3,7 kW. Pro vytapeni jsme zvolili elektrokotel s podlahovkou a jelikoz nechceme krb, tak aby jsme splnili PENB, pouzijeme klimatizacni jednotky, jelikoz krome dotapeni s nimi muzeme i v lete chladit. Pocitame take s pasivni rekuperaci. Rad bych 70% topne sezony prezil jen na klimoskach a kotel spoustel jen v opravdovych mrazech. Muj dotaz je kolik a kam klimatizacni jednotky umistit? Je lepsi jedna silna, nebo dve slabsi? Jelikoz budeme mit plochou strechu, venkovni jednotky budou na ni. Prikladam pudorys. Dekuji.
Odpovědět
Ja klimou topim a pri tak malych ztratach bych dal asi jen jednu slabsi jednotku 2,5 kW do obyvakokuchyne a zbytek neresil, mozna by se dalo uvazovat za cenu otevrenych dveri v pokojich nad druhou jednotkou nad dverma do obyvaku v chodbe, ale to uz je na vas, kazdopadne slabsi jednotka = tissi jednotka 😉 coz je u tohoto topeni podstatne, cim tissi, tim lepsi.
Odpovědět
@kopca89 a mate nastennou nebo podstropni?
Odpovědět
Já mám jednu silnější na kuchyň+obyvák a chodbu.Potom dvě menší v multisplitu.Nevím jestli máte děti.My už máme jen jedno dítko doma,takže ty dvě malé máme v ložnici a děcáku.Jinak TZ mám úplně stejný jako vy.V ložnici netopím vůbec ani v zimě.Ta velká v pohodě vytopí celý dům i v mrazech,ale kvůli pocitu občas zapnu podlahovku,ale mám kabely,takže tam ta regulace je lepší,než u kotle.
Odpovědět
@shveecko nastennou 5,8kW Sinclair matrix ASH 18AIM2 PT
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?