Vaillant 55/5 a uniTOWER VIH QW 190/1E pro čtyřčlennou rodinu. Bude 190 litrů stačit?

Doba je zlá a TČ jsou nedostatkové zboží. Mám možnost nyní koupit splitový Vaillant 55/5 a Unitower 190 litrů, ale bojím se, že to nebude stačit. Není tu někdo, kdo by konkrétně s tímto řešením měl zkušenost?
Odpovědět
@robertpok Máme 180l v Panasonicu Aquarea a stačí to úplně v pohodě pro čtyřčlennou rodinu.
Odpovědět
@kofejn Hmm, to jsou dobré zprávy :o) Jaký máte výkon TČ a na kolik stupňů vodu ohříváte? Stalo se vám někdy, že by voda tekla vlažná?
Odpovědět
ještě doplním, že my fungujeme tak, že se během cca 30 minut vykoupou vlastně všichni... Takže u nás ten odběr bude dost nárazový - celý den nic (resp. nějaké mytí rukou) a pak rána večír... :/
Odpovědět
@robertpok Čerpadlo je 5kW, teplota je nastavená asi na 48°C a hystereze 8°C. Původně byl nastavený nějaký "SMART" režim, ale s tím se fungovat moc nedalo. Pak jsem to přenastavil na pevnou teplotu a vybral spodní čidlo.
Odpovědět
@kofejn Díky moc za doplnění. A trošku osobní otázka: Jak se koupete? :o) Pohromadě (jakože posutně po sobě - jako my) a nebo nějak v průběhu dne?
Odpovědět
Já tam vlezu když přijedu z práce na kole kolem sedmé nebo pak mezi osmou a jedenáctou. Zbytek rodiny to taky zvládne mezi osmou a jedenáctou. Ráno to nestíhám, manželka jo, ta není líná vstát. Všechno je teda sprchování, ve vaně byla dcera tak třikrát za toho 3/4 roku, co bydlíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?