Větrání v technické místnosti

Profilova fotka
Ahoj..mam dotaz...mame malou technickou mistnost s elektrokotlem a na strope pridelanym bojlerem...mistnost ma okno a tudiz chci vyuzit zbyleho prostoru pro skladovani nekterych potravin...ale.... Muzu v teto mistnosti trvale vetrat?i ted v zime?neovlivni to nejak vytapeni nebo ohrev vody?
Odpovědět
Co myslíš tím trvale větrat ? Zásada větrání v zimě je intenzivně a krátce. To platí pro celý dům. Vyjímky jsou domy s rekuperací.
Odpovědět
Profilova fotka
Tzn,ze by v te mistnustce bylo neustale otevrene okno..
Odpovědět
Spíš bych použil lokální rekuperacni jednotku, např. od Korada https://www.korado.cz/produkty/lokaln...
Odpovědět
Řešíme něco podobného, není tu někdo, kdo už by to řešil přímo v praxi???
Odpovědět
Samozřejmě že trvale otevřené okno bude mít vliv na ohřev vody/topení ... Zvýší to spotřebu. Stejně tak interierova příčka nemá takové tepelne paramtery, takze je klidně možné že se na ní budou dělat plísně (v extrémním případě ).
Odpovědět
Profilova fotka
Chapu to spravne? - kdyz v mistnosti trvale vetram a je tam tudiz teplota treba 3°C,tak to da elektrokotli nebo boileru pokyn ke zvyseni topeni?i kdyz je podlahovka dostatecne nahrata? (Mame podlahovku voda na elkteokotel)..
Odpovědět
Když máš trvale otevřené okno a v místnosti jsou tři stupně, tak ochlazuješ stěny, strop (u patrového domu) a předpokládám, že technickou místností jde páteř rozvodů podlahového vytápění. Takže dle mého názoru, ano, elektrokotel se sepne častěji. Bojler je zateplený, ale v technických podmínkách je třeba u Dražic uvedena provozní teplota +2 až +45 stupňů Celsia, vlhkost max. 80%. Ta teplota může klesnout v místnosti ještě níž, když bude venkovní teplota pod bodem mrazu. Já prostě nechápu pojem trvalé větrání otevřeným oknem.
Odpovědět
@comandowoman Jen pokud máte v té místnosti termostat, což zřejmě nemáte. Ale, elektrokotel není nijak izolovaný, takže ho budete trvale ochlazovat, budete trvale ochlazovat vnitřní zdivo v té místnosti, která sousedí s příčkami s ostatními místnostmi. Tyto příčky mají malý izolační odpor, takže se Vám bude na těch příčkách na sebe narazet teplota 3 stupně a z druhé strany 21 stupňů a to vede ke kondenzaci a následně k plísním a samozrejme ochlazování vytápěných místností.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?