Vlhkost v domku, jak vyřešit?

Profilova fotka
Bydlíme třetí rok,ale stále bojujeme s vlhostí v domku.Větráme dost,topíme taky,ale když někde přirazíme nábytek ke zdi,vytvoří se za ním plíseň.Nemáze zkušenost ,kde zjišťovat příčinu?Díky za všechny vaše názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve starším domě nesmí být nábytek až u zdi, u venkovních stěn ideálně kdyby nebyl vůbec...Příčina patrně v neodizolovaném základu?? Prostě zdi tahají vodu, případně voda kondenzuje na zdech uvnitř místnosti...
Odpovědět
Profilova fotka
@lada2112 Řešili jsme loni...z čeho máte dům a jaké topení?....U nás zřejmě povolila spára sedáním dřeva ve sprchovém koutu a nějakým způsobem při sprchování zatékala voda přes tu spáru pod podlahu k podlahovce. A při spuštění topení začaly pracovat něčím zakryté zdi v okruhu koupelny a některé obklady v koupelně vystoupily a pár prasklo....před tím jsme zjišťovali možný únik na topení (máme teplovodní podlahovku), na bojleru a rozvodech vody....vše je v pořádku...sundali jsme prasklé dlaždice, zakoupili odvlhčovač (z Lidlu a jede perfektně) a vysoušeli v jednotlivých místnostech až do normální vlhkosti při měření zdí a podlah....pak vrátili obklady a normálně fungujeme a odvlhčovač používáme v koupelně při sprchování stále, fakt výborná věc.....teď po zimě, topení, se uvidí, zda byl problém vyřešen :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej Jde téměř o novostavbu,bydlíme třetím rokem.
Odpovědět
Profilova fotka
@nylo Moc díky, topení máme taky podlahové,domek je zděný.Taky se nám asi dostala vlhkost pod dlažbu v podlaze v koupelně,dvě dlažky už jsou vystouplé.Ale plíseň se klidně objeví i v rohu jiné místnosti nahoře.Je možné,že by vlhkost tak vzlínala? Vysoušeč už nám firma co to stavěla dodala.
Odpovědět
Profilova fotka
@lada2112 Tak to bude špatným tepelným mostem? Těžko říct, zkušený zedník by poradil....
Odpovědět
Profilova fotka
@lada2112 Na důvod jste tedy zatím nepřišli? Zkoušeli jste jestli vám neuniká ta voda topením, rozvody?..My přišli na to, že to je v tom sprcháči, že venku byl v místě sprchového koutu mokrý obrubník a jinde ne......Měřili jste vlhkost zdí v místnostech? Pokud vám to tak dělá už tři roky, imho tam ta možnost, že se nasáklo zdivo a je plíseň proto i nahoře je, minimálně je nasáklý ten sádroš, pokud máte...určitě doporučuju odsunout nábytek v místech, kde se to dělá, oddělat podlahové lišty, pokud vám vystouply ty dlaždice, taky oddělat...je důležité přijít na to, od čeho to je a tam začít nejvíc intenzivně vysoušet...my museli přestat používat sprcháč (naštěstí máme ještě vanu)...igelitem jsme zakryli vršek a vysoušeli přímo zavřený sprcháč, v tom rohu a sousedním pokoji v těch místech byla vlhkost nejvyšší...určitě zkontrolovat spáry, může to být pidiprasklinka...všechno si nafotit, plísně atd, pokud máte pojištěný dům, pro pojišťovnu, popřípadě ať máte co pro firmu, aby vám uznala a nahradila a opravila škody..
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji,na příčinu jsme zatím nepřišli.Naštěstí firma se k tomu staví dobře,chtějí přijet i s nějakým projektantem a vše zjiš´tovat.tlak vody nám už jednou měřili a ten prý nám neklesá.Firma vše bude hradit,tam problém není.Jen se zkouším ptám,co koho napadne.Moc děkujui za informace.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej Bohužel nevím,co je teplený most a jak by se to dalo zjistit,zda je dobrý nebo špatný.Poradíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@lada2112 Já tomu taky moc nerozumím, prostě chybí polysteren a je tam moc malty a ta promrzá....
Odpovědět
Profilova fotka
tak maltu nemáme vůbec,jen lepidlo a poplystyrén je kolem celého domu
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, také nejsem odborník, ale tepelný most je nežádoucí přímé spojení mezi interiérem budovy a vnějším okolím, kudy uniká teplo z domu ven. Zvýšené tepelné toky prochází místy obvodového pláště budovy, kde je vnitřní stěna chladnější než jiná místa. Tepelný most se tvoří mezi jednotlivými tvárnicemi, mírně také nad okny, na stropech a u balkonů. Pokud je v těchto místech teplota nižší než 12,5°C, je velmi pravděpodobné, že se zde budou vytvářet plísně. Na fotce Vám posílám naší stavbu, kde jsou vidět místa kde vznikají tepelný mosty. Jsou to ty užší místa. Dali jsme tam užší ytong a na něj se dá polystyren. Tím by se mělo zamezit promrzání betonu podlahy v přízemí, 1. patře a věnce.Máme i polystyren kolem celé základové desky. ... Napiš te pak jak Vám to dopadlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak pokračování našeho příbehu- na WC i ve sprchovém koutu jsou díry a vysušujeme,bv průběhu byly provedené tlakové zkoušky a voda opravdu někde unikala.Nejhorší na tom ale je,že nyní už neuniká a nikdo neobjevil příčinu. :-| Takž vysušujeme a budeme opět provádět opakovaně tlakové zkoušky.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?