Měnil někdo z vás plynový ohřívač vody za elektrický?

Měnil někdo z vás plynový ohřívač vody za elektrický? Jsme v bytě 50m2, zatím karma, kteerá neustále zhasíná, musíme pořád platit plynaře (má cca 8 let), kontrolovat komín...takže i vzhledem k digestoři bysme při rekonstrukci vyměnili karmu za bojler...Má někdo zkušenost co se financí týče? Jestli to při nabíjení za "levný" tarif vyjde +- nastejno...? Díky!!
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim že to vyjde i levněji než plyn,bojler mame ted zatim teda menší,ale platily jsme za rok elektřinu s bojlerem+běžná domácnost 6tisic s tím že bojler jede hodne na noční proud
Odpovědět
@ratatooy super to ráda slyším :) a ještě bych se zeptala...jakou máte velikost, pro kolik lidí? děkujuuu
Odpovědět
Profilova fotka
@misadan jsme 4 a ješte se nestalo že by jsme uplne vyčerpaly teplou vodu myslim je to 60l
Odpovědět
@ratatooy no tak to je úúúúplně paráda :) my teda uvažujeme o cca 120...max 150.....naši maj 120 a i když se nás tam prostřídá 5, tak pořád teplá :) byla jsem rozhodnutá tak na 95%, tak teď sem na sto...a s karmou pryč...díky ještě jednou :)
Odpovědět
Profilova fotka
@misadan jj karmu bych nechtela vubec,bojím se ji a nevěím ji už mám v okolí nekolik lidí co se otrávilo,novej bojler do baráku máme taky myslim ale 120l
Odpovědět
@ratatooy No my máme detektor CO, komíny kontrolujou kadej rok, karmu taky....ale i tak prostě z ní nemám dobrej pocit :)) v srpnu půjde pryč :)
Odpovědět
Profilova fotka
@misadan ja nemám celkove z plynu dobrej pocit naštěstí ho vubec mit nebudeme.
Odpovědět
@misadan U nás doma se bojler vyčerpá celkem rychle. Máme ten největší, ale pětičlenná domácnost. A při výměně za karmu si dej pozor na jednu věc. Než ti vymění elektroměr aby jsi mohla mít levný proud tak to trvá. Nejde to udělat dopředu, musíš doložit že máš ten spotřebič zapojený a nás to stálo doplatek 20 tisíc Kč než se přešlo na levnější proud. Dost často mi karma chybí, když musím šetřit s vodou aby zbylo na ostaní. Teď nám ale za elektriku vraceli 4 tisíce, ale porovnání cenově s plynem nevím musela bych dohledat účty. A taky nám ve sklepě bojler vytekl díky nízkému tlaku vody. To je taky potřeba hlídat. byla tam potopa jak blázen.
Odpovědět
Profilova fotka
@misadan budete dávat bojler na stejné místo kde jste měli karmu? JDe to vůbec? Potrebuji to takto řešit a nevím zda to jde..
Odpovědět
@ladkaspackova no mame to v planu na stejnou stenu...ale je to nosna zed..60cm..jen potrebuju plany abych videla kde jsou vedeny kominy a vyhla se jim...prec jen bojler je vetsi zatez nez karma...o dooost...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?