Vymrznutí domu

Dobrý den, dokázal by mi někdo pomoci s výpočtem doby po jakou vydrží interiér v domě v teplotách nad nulou v případě výpadku v největších mrazech ? Jelikož budu vytápět celý dům TČ, nehodlám již investovat do záložních zdrojů (krb, ..) Bungalov, pravidelný obdélník 15,5m*11,5m , bez sklepa, bez podkroví, bez komínu , prosklená plocha 33%, izolace: 25cm podlaha, 20cm fasáda, 40cm strop, obvod = 30cm cihlovzduch, pasivní rekuperace. P.S. Možná by to vyřešil biokrb (žádné rozvody, žádný komín).... malá investice Děkuji za vaše tipy
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím jestli vám to pomůže, ale my máme garáž na západ vedle domu, takže sluníčka tam moc nejde, zeď domu, 15 cm polyše a zeď garáže, garáž 30 poroterm + 15 polyš, zateplený strop sádrokarton + 30 vaty, žádné topení. A i při teplotách - 10 bylo v garáži 7 stupňů. Teď je v noci -5 a v garáži + 10. Takže si myslím, zvláště když vám tam svítí slunce, že míň jak 15 tam mít nebudete. Ale to by výpadek elektřiny musel být tak 3 dny aby to šlo takhle dolu. A mě se osvědčili pb kamna Pohoda na 10 kg bombu, chatu vyhřály za chvíli, a protože to chcete jako zálohu, tak si myslím že to není tak špatná volba. Je to skladný a pb bombu dnes koupíte i u benzinky.
Odpovědět
Profilova fotka
@david37 Nic neřešte, pokud nejste na horách, tak ten dům nepromrzne. Mám podobný případ Praha východ. Venku až -18°C bez topení a nulu uvnitř to těsně atakuje. A to dokonce i v podkroví, kde nejsou tepelné kapacity. Popsáno zde http://kondenzace.kvalitne.cz/kam-vla... a váš výpočet je na obrázku. BEZ jakýchkoliv slunečních zisků, venku -11°C. Ve skutečnosti ten pokles bude směrovat k nule za 14 dní. A to ty mrazy průměr -11°C musí celou dobu vydržet.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@josef_vavra Môžem potvdiť . Rok 2017/2018 objekt klasický šedý popolčekový kváder s omietkami bez zateplenia,podlaha +5 cm polystyrénu oblasť Nitra. Pri teplote -15 vonku vnútri teplota tesne nad 0 s fazovým posunom cca 24 hodín.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?