Vytápění do novostavby, jaké zvolit?

Profilova fotka
Pořád se nemůžem rozhodnout jaké vytápění zvalit do našeho patrového baráčku o užitné ploše 130m2 +garáž 40m2.Jsem pro podlahové vytápění teplovodní plus krb a do garáže radiátory. :-)
Odpovědět
@vlasasi ... načti si diskuse, probíralo se to tady nesčetněkrát .... odpovědět obecně se fakt nedá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Děkuji moc
Odpovědět
@vlasasi Napsal jsem o tom velký článek tady http://www.domeceksnu.cz/Podlahove_to... Dělali jsme jak radiátory, tak podlahovku - obojí svépomocně. Podlahovka je levnější a měla by být i na provoz. Nejdražší je sestava krb - aku.
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz MOC moc děkuji.
Odpovědět
@vlasasi Nemáte zač. Ještě k tomu vytápění. V jiném vlákně jsem tu radil místo krbové vložky použít interiérový kotel. Až mě nařkli, že jsem dealer :-) Ono to sice není tak hezké, ale pokud chcete mít krb jako jediný zdroj tepla, tak pak oceníte ekonomický provoz a komfort ovládání. U levných vložek budete běhat přikládat co hodinu nebo častěji a spolykají 2x více paliva. My si na to museli přijít za vlastní peníze, protože nám to nikdo neřekl :-|
Odpovědět
@davescz milý pane, nikdo vás z ničeho nenařkl, ale tak usilovně jste propagoval kotele verner, že mi přišlo divné, aby to obyčejný zákazník tak někomu vnucoval! a mimochodem, koukala jsem na ty kotle od vernera a stejně tam není takový se zadním přikládáním aby měl 19kw do vody.. takže jinou možnost prostě nemáme.. a co se ceny týče, tak to raději za ty peníze koupím hoxter a nebudu mít verner který má o třetinu nižší výkon. takže tak :)
Odpovědět
@hh Mrzí mne, že to na vás působilo tak, že jsem jej usilovně vnucoval. Otřevřel jsem si to vlákno znovu http://www.modrastrecha.cz/diskuse/to... A psal jsem tam: ...Máme značku Aquaflam, ale příště už bych koukal po Vernerovi.... a :Interiérový kotel si můžete zastavět stejně tak jako vložku. Spíš jsem to myslel tak, že sám jsem provozem pochopil, že krbová vložka byla chyba a je vhodné zapřemýšlet nad Vernerem. Se známým jsme udělali pokus... Což mi jako usilovné vnucování nepřijde. A za obojím si stojím. Mi je celkem putna, kdo si co nainstaluje. Jen prostě to stojí hodně peněz a je to drahá zkušenost na desítku let. Když je to na občasné zatopení, tak na tom nezáleží. Hlavně ať se vám to líbí. Ale pokud to má opravdu fungovat každý den, tak je třeba uvážit i další fakta. Ne jen vzhled. Nechci se hádat, hlavně ať jsou všichni spokojení. My s naší 25kW vložkou nejsme. Líbí se nám, je plně automatická, takže se stará o oheň sama, ale to je bohužel vše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?