Vytápění domu přímotopy, jaká jsou náklady?

Dobrý den, mám dotaz.Přemýšlíme o koupi domu,ale jsou tam elektrické přímotopy, 20h levného a 4h drahého proudu, a v obývacím pokoji je krb.Je to řadový dům 4+1(uprostřed řadovky), plastová okna a vytápěná plocha je 119m2. Kolik by zhruba byli měsíční náklady na elektřinu? Předem děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
@jirkav To by Ti snad řekl nejlépe stávající majitel, požádej ho o faktury alespoň 3 roky zpět. Správně by měl při prodeji předložit PENB.
Odpovědět
Pokud se jedná o relativně novou stavbu a tím že je to řadovka, tak bych náklady na vytápění velmi orientčně odhadoval na 20-24 tis ročně
Odpovědět
Majitel tam žije už nějakou dobu sám, takže vytapí naplno jen část domu.My bychom vytápěli celý dům. Takže jeho faktury nám toho moc nepovědí. Jinak dům byl zkolaudován v roce 1993. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
@jirkav To už se moc nezvedne. Pokud se jedná o to že například "vytápí" jen spodní část domu, tak se ale dá říci že pokud nejsou podlaží od sebe tepelně odizolovaná, tak vytápí celý dům.
Odpovědět
pokud nemáte PENB, resp. nevíte tepelnou ztrátu domu, jsou právě současné faktury to jediné, od čeho se dá odpíchnout. Možná by ještě šlo, kdybyste uvedl složení vnějších stěn (materiál, zda a jak silné zateplení), tak by to tu někdo možná dokázal nějak odhadnout. Souhlas s @lotrandocz - nemůžete do dopočíst lineárně. Tj. zvednete-li vytápěnou plochu oproti současnosti o třeba 40%, spotřeba se vám zvedne třeba jen o 20 %. Samozřejmě pokud budete vytápět na obdobnou teplotu a v obdobném režimu. Jo a zeptat se, jak moc topil v krbu - pokud denně nebo často , je to celé ještě hůř odhadnutelné.
Odpovědět
Profilova fotka
nevím řekl bych 3000-4000 kč měsíčně - topení i veškera elektřina v domě
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?