Vytápění elektr. rohožemi nebo typ. podlahovým vytáp.?

Profilova fotka
Ahojte, dnes jsme byli na Stavební veletrhu v Brně, kde jsme natrefili na stánek s podlahovým vytápěním ve formě elektrických rohoží. Chtěla jsem se zeptat zda ho někdo máte v celém domečku a jakpak jste s ním spokojeni? Vytopí podlahu stejně jako podlahové topení naplněné vodou? Pořizovací cena je velice slušná ve srovnání s typickým podlahovým vytápěním. Mockrát Vám děkuji za Vaše názory.
Odpovědět
pořizovací cena možná slušná je, ale používá se to většinou na WC nebo do koupelny. Nedokážu si představit, mít to jako topení v celém baráku, to by se asi člověk nedoplatil.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme elektriku v celém přízemí a pohoda. Taky jsme zvažovali rohože, ale elektrikář co nám to dělal nám doporučil natáhnout el. topné kabely, protože ty jsou o dost hrubší a vydrží větší teploty a delší provoz (laicky řečeno). Co se týče spotřeby tak je to přibližně na stejno s plynem. Tím že máme el. topení, tak máme nárok na sníženou sazbu, což dělá asi polovinu normální ceny. Pro příklad. Jsme čtyřčlenná rodina, vše máme na elektriku, měsíční zálohy platíme 3000 kč a loni nám vraceli 1300 kč. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@gabal ahoj,chci se zeptat jak velký dům máte, jestli je zděný nebo dřevostavba a jestli je zaizolovaný??? Díky za odpověď. Taky zvažujeme kabel do podlahy ale ještě si nejsme jistí.
Odpovědět
Ahoj , máme dřevostavbu RD Rýmařov a jako jediné a hlavní vytápění je elektrická podlahovka v celém domě. Pod plovoucí podlahou je fólie a pod dlažbou kabel. Vše se dočteš v mém článku zde http://www.uspornedomy.cz/technologie.... Pokud by se ti nechtělo číst tak za veškerý provoz domu ( topení, ohřev TUV, vaření pečení, svícení atd.) jsme měli 32.000,-Kč/rok tj. cca 2800/měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@pupiozo1 ahoj, máme patrový 5+kk, zastavěná plocha 73 m2. Postavený z ytongu 375mm, nezateplený, silikonová omítka Weber.
Odpovědět
@salandy Jak pise kacka.va, elektricke rohoze se davaji do mensich mistnosti typu mala predsin, WC, koupelna a pod. My mame Raychem - el. podlahove topeni, vim, ze je treba Fenix a pod. jako jine moznosti. Topeni se voli vzdy v souvislosti s izolaci domu. takze pokud uvazujes rohoze nebo vodni podlahovku, tak vodni podlahovku. pokud mate dobre zaizolovano, muzete uvazovat i nad necim jinym.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabal Dobrý den, mohla bych se zeptat, jestli el.topné kabely máte jako jediné topení v přízemí? A jak máte řešeno patro? My zvažujeme topné kabely na celý dům (přízemí i podkroví) + krb. Jsou jen ty kabely co se týče tepla v domě dostačující?
Odpovědět
tiez som pocula ze vytapeni elektrickymi kabelmi je vyhodnejsi, ale nemam jeste zadny prehled...jeste len budeme zjistovat....
Odpovědět
Profilova fotka
@linee dobrý den, v domě topíme el. kabely - celé přízemí +horní koupelna el. rohož. Jako další zdroj tepla používáme teplovzdušný krb s rozvody do všech pokojů. Topíme v něm v přechodném období, když ještě není zapnuta podlahovka, nebo při poklesu venkovní teploty pod nulu. El. kabely jsou dostačující a pokud budete mít i krb, tak určitě není třeba přidávat další topné těleso.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodnuto...budeme také topit el. kabely :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?