Vytápění elektřinou - elektrokotel + teplovodní podlahové vytápění

Dobrý den, chtěl bych poprosit majitele toto druhu vytápění o jejich reference. ;-)
Odpovědět
Co o tom chcete slyset? Zalezi na domu, tz, umisteni a dalsi veci, podlahovku 100% a podle tz se oak rozhodne cim se bude topit
Odpovědět
zajímá mě například spotřeba elektrické energie či jestli majitelé vlastní třeba akumulační nádrž se solary na ohřev teplé vody...
Odpovědět
Proč podlahové, které je již v současné době překonané jako nevýhodné. Souhlas s teplovodním systémem. Spotřeba el. energie je skutečně závislá na mnoha faktorech.
Odpovědět
Profilova fotka
@schwerige spotreba zavisi primarne na tepelnych ztratach objektu a nastavene vnitrni teplote. Tato informace od ostatnich ti bude k ho.nu. Navic se da spotreba z penb celkem dobre spocitat. U aku nadrze si spocitej navratnost oproti porizovaci cene. Normalne se nevyplati a s dotaci to je jakkdy. Ale dotace se neda pouzit pri vystavbe, ale az dodatecne pri “rekonstrukci” az je dum “zkolaudovany” a ma cislo popisne
Odpovědět
jsem jeden z tech lidi kteri tepelne cerpadlo nechce z principu. co se tyce vytapeni mam v planu akumulacni krb. Cekam zatim na projelt a vypocet tz. dum bude jednopodlazni z brousenych bloku 38. zatepleni 16 cm, podlaha 15, strop zdeny zatepleni 30.
Odpovědět
@schwerige zeptam se asi blbe, ale bude ten akumulacni krb fungovat i v pripade, ze vypne elektrina - nepotrebuje napr. napajeni pro cerpadlo? protoze ja bych napr. chtel mit jeden tepelny zdroj nezavisly na elektrine v pripade, ze jako hlavni zdroj mam elektrokotel..
Odpovědět
jediné co je na elektriku je ovládání elektrické klapky, která reguluje přisávání vzduchu, tato klapka může být buď manuální, nebo v případě pokojového termostatu automatická. Neumím přesně odpovědět, zda automatická klapka jde ovládat i manuálně, ale selský rozum mi říká, že ano. Akumulační krb spočívám v tom, že se nahřeje hmota, která pak postupně uvolňuje teplo.
Odpovědět
Profilova fotka
@schwerige dobra volba :-) ja mam klapku rucni a diky tomu ze nemam rozvod do radiatoru tak to funguje i bez el.
Odpovědět
Profilova fotka
@schwerige automatická regulace přívodu vzduchu funguje buď na elektrickém principu nebo manuálně. jediné, co musíš udělat při přechodu z jednoho režimu do druhého, je dát signál regulaci o tom, že přívod vzduchu budeš ovládat ty nebo program. je to vynikající věc, ale musíš si ji sám seřídit. nespoléhal bych na nastavení dané výrobcem. sami mně potvrdili, že ve hře je tolik faktorů, které ovlivnují prubeh horení (tlak, průměr komín, výška komínu, délka tahového systému, průměr přívodu vzduchu atd.), že to proste nejde. nám to jejich nastavení na naše kamna fungovalo strašně. stačily dva telefony a vše bylo vyřešeno. "hesla" do programu už mám sám k dispozici. jinak to snad ani nemůže být.pokud vám to nebude fungovat, tak to nebude hořet nebo to naopak blafne jak papír. pokud je regulace dobře nastavená, je to skvělá věc. koupili jsme si ještě vyšší řadu, abych měl čidlo i v komíně. jsme s tím maximálně spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme, dum 100 m2, roční spotřeba cca 26 tis. Časem možná budou i solary, ještě počítáme, zda se to vůbec vyplatí. K tomu máme akumulační krb (není nijak napojeny na elektřinu), na podzim a jaro vypiname podlahu a topime jen krbem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?