Zakrytí radiátoru skříňkou. Bude to vadit?

také bydlím v paneláku a chystáme se na rekonstrukci kuchyně,koupelny i WC,sice až tak za rok,dva,ale informace sbírám už teď.Bohužel v kuchyni máme velké okno dlouhé 240 cm a pod ním radiátor,takže je tam nevyužitý prostor.Napadlo mě udělat kuchyňskou linku i pod oknem a radiátor schovat do skříňky,nahoře jen udělat větrání.Máte s tím někdo zkušenosti?Myslíte,že bude v místnosti zima nebo to bude vadit jinak?Díky za radu :-)
Odpovědět
vidím,že nic...asi s tím nemáte zkušenosti asi bude lepší nic nezakrývat,když tak o tom uvažuju,ať není zima...
Odpovědět
Ahoj, je taky možné řešení to topení umístit na vedlejší zeď - tu, co svírá se zdí s oknem pravý úhel. Topenář by měl úplně v pohodě ty trubky, co vedou k radiátoru od stoupaček ohnout na druhou stranu. Ségra si takhle taky nechávala v bytě přemístit topení na zeď, která jí líp vyhovovala a bez problému.
Odpovědět
děkuji za radu,to mě nenapadlo,ale v našem případě to nepomůže,protože na jedné zdi vedoucí k oknu jsou větřáky do špajzu a na druhé je kuch.linka,takže je to problém,ale i tak děkuji za nápad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nebude se to teplo zadrzovat zbytecne v te skrince? nevim nemam zkusenost..ale znama...maji v byte pod oknama take radiatory (panelakovy byt) a maji na miru udelane skrinky, ktere prave zakryvaji radiatory a vypada to moc fajn..chce se to nekde zeptat kde to delaji.. Lucka
Odpovědět
ono nejde ani tak o to,kde to delaji,ale jestli v te mistnosti pak nebude zima a nebo,jestli ta skříňka nebude pak moc nějak pracovat Luci-nebyla by fotečka? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak ono se nedoporučuje před radiátory stavět nábytek, takže logicky, pokud bude ve skříňce, bude se tam teplo zadržovat
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
to neni uplne idealni napad spravne se umistuje radiator pod okno .Teply vzduch z radiatoru stoupa nahoru ohriva chladny vzduch od okna a ochlazeny se vraci zpet k radiatoru je to cirkulace ,kdyz ho zakryjete snizite ucinnost radiatoru
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jak píše mili3478 - radiátor pod oknem n´má svůj smysl kvúli cirkulaci vzduchu. Skříňka ale nemusí vadit : polepte zeď za radiátorem a záda skříňky hliníkovou folií. Snížíte ztráty a zvýšíte rychlost cirkulace vzduchu. Doporučuji.
Odpovědět
... oprava: ... pod oknem má smysl - samozřejmě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mili3478 @bobrone příspěvek je 5let starý.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?