Čím zakrýt trubky u plynového kotle?

Zdravím, nemáte nápad jak a čím zakrýt trubky, které vedou z plynového kotle? Mám ho daný v koutku s pračkou, kde by se mi bezva hodilo udělat si přebalovací místo, ale ty trubky nejsou kvůli miminku moc prima. Díky za nápady a rady.
Odpovědět
Nějaká představa, jak to má vypadat ? můžeš třeba na zeď našroubovat UD profily, udělat kolem trubek z CD profilů budníček, na to odřezky z SDK a na něj nalepit stejný dlaždičky, jako jsou v koupelně. Spárovku, rohový lišty a hotovo. Čistý, rychlý a relativně i levný řešení.
Odpovědět
trubka z plynové přípojky by neměla být zakrytá. a vůbec ne pod sádrokartonem. Z jednoho krásného důvodu. V případě netěsnosti by se zde nahromadil plyn a nakonec by to bouchlo :) Navíc bys nedostala revizi. Pokud to uděláš později, je to na tvoje riziko, že se podíváš na oběžnou dráhu :)) viz. např výbuch plynu v praze loni na podzim. Princip je stejný, kapsa, kde se hromadí plyn a nemá se kam volně rozpustit.
Odpovědět
@velman to tak není. plynové potrubí může vést i ve zdi v kapse, ale musí o být odvětrané. V případě ocelového nebi CU potrubí
Odpovědět
Každopádně díky. :-)
Odpovědět
@velman a co když to zakryju jen zepředu? Nahoru to vede do kotle a dolů je to kus vidět a pak to jde do zdi. Když to nezakryju zespoda, tak by to mohlo být v pohodě?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?