Máte někdo zkušenosti ze stavbou kachlových kamen?

Máte někdo zkušenosti se stavbou kachlových kamen? Zatím chci postavit pouze komín a kamna dodělat potom. Pro dimenzování jsem našel tohle: http://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kam... .
Odpovědět
Kamna jsem chtěl stavět , ale když jsem si toto přečetl http://forum.tzb-info.cz/102647-kachl... Tak jsem si to rozmyslel . Četl jsem to když to mělo okolo 1000 příspěvku a četl jsem to asi 14 dní . Naznal jsem že do toho nepujdu . Přeci jen si na to netroufám. U krbovek dáte na kouřovod teploměr a mužete tak efektivně regulovat teplotu do komína.
Odpovědět
Něco jsem vyčetl i z knihy Václava Vlka: Kachlová kamna, nebo Technologie kachlových kamen od Koloničného, Horáka a Ševčíkové. Mám i německé publikace, ale nevím, jestli bych správně přeložil. Každopádně už je to věda postavit kamna, aby správně fungovaly. Chtěl bych vytápět i patro (systém hypokaust), ale informace o návrhu se těžko shánějí. Fotek stavby je na netu dost.
Odpovědět
@jendad Nejvíc přínosné z fóra (http://forum.tzb-info.cz/102647-kachl...) byly příspěvky Mirka Šímy.
Odpovědět
@marcus007 Ano . S tím s vámi naprosto souhlasím
Odpovědět
http://forum.tzb-info.cz/110560-pec-p...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@aneliom Jděte už s tím linkbuildingem s prominutím do háje. Plníte všechna možná diskusní fóra a čtenářům nepřinášíte nic prospěšného...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?