Zkušenost s elektrokotlem Protherm Ray 9kw

Dobrý den, chtěla bych vědět jaké mate zkušenosti s elektrokotlem PROTHERM RAY 9 KW a následně pak napojeným bojlerem na něj. Zajímá mne spotřeba, hlučnost atd Děkuji
Odpovědět
Taktéž by mě zajímalo, budeme ho mít také.
Odpovědět
My ho máme asi 8 měsíců, napojený na bojler a podlahovku, vytápíme cca 180 m2 a vpohodě všechno utáhne, zatím nebyl problém. Co se týče hlučnosti, ani o něm nevíme, máme ho v technický a že maká poznám jen podle toho, že svítí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@klarka9999 Dobrý večer, mám prosbu, nevíte prosím kolik máte denní spotřebu v kw?? Mi máme dům jen 120m2 a skoro netopime a spotřeba he cca 35kw tet v zimě . A právě když se pouští kotel tak jede furt na plný výkon. Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Daniel
Odpovědět
@daniel_nagy spotřebu určují jen tepelné ztráty domu a spotřeba TUV. Informace o tom, jakou spotřebu má někdo jiný vůbec nesouvisí s typem kotle, ale vlastnostmi jeho domu. K čemu Vám tato informace bude ? Víte alespoň jaké máte TZ domu a pro kolik lidí se ohřívá TUV?
Odpovědět
@daniel_nagy 35kW na 120m2 denně je krásné číslo Není to vůbec moc, to se nebojte (My máme zhruba teď 120kW na 350m2 a taky jede kotel na plno nebo naopak nejede vůbec)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?