Zkušenosti s mobilní klimatizací - instalace, využití a "smysluplnost"

Dobrý den, poprosil bych zdejší, o radu, pomoct, sdílení zkušeností ... rekonstruoval jsem panelákový byt, a začínají tu být horka. Rád bych získal pár informací a zkušeností o mobilních klimatizacích. Mají smysl? Kdo jí má, jak jí používá? Kam s odvodem tepla? Příklad instalace? Děkuji:_))))
Odpovědět
my sme ju pouzivali cele minule leto, ale odvod tepleho vzduchu bol problem, musel som to vystrcit zo zasklenej lodzie a tiez vyriesit odvod kondenzatu, za noc sme ho mali aj 3-4 litre a prvu noc ma to dost "prekvapilo". musim povedat, ze to zozralo aj vela el. energie, ale natom sa podielali v konecnom dosledku aj ine veci... urcite je lepsie, uspornejsie a jednoduchsie si nainstalovat klasicku nastennu klimatizaciu a clovek - usetri, nema s tym starosti a aj vysledok je ovela lepsi
Odpovědět
Samozřejmě chápu, že klasická nástěnná klimatizace má oproti mobilní jen samé výhody. Nicméně bydlím v bytě, kde neplánuji zůstat, proto investice do nástěnné klimatizace jsou "vyhozené" peníze.
Odpovědět
v tom pripade vam neostava nic ine ako sa popasovat s tymi vecami o ktorych som pisal. este pridam jedno doporucenie - neodvadzajte teply vzduch do stupacky, skusal som to a nebol to dobry napad... :( v byte bolo este teplejsie ako predtym
Odpovědět
@speedysek A když je to podnájem, nebylo by lepší se inspirovat na jihu? Takže vyvětrat přes noc, ideální teplota je po půlnoci, všechno otevřít a větrat průvanem. Ráno okna zavřít a zatáhnout závěsy, nejlepší jsou nějaké tmavé těžké, třeba vypodšívkované. A pokud to jde, tak zvenku zavěsit žaluzky, může to být jen něco lehčího, aby se nemohlo rozpálit sklo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?