Změna typu topení během stavby, jak postupovat?

Hezký den, chci se zeptat, máme vydáno stavební povolení, v projektu teplovodní podlahovku, kotel na peletky., komín venkovní po fasádě. Máme hotovou základovou desku. Teď jsme začali uvažovat, že by možná stačil elektrokotel + asi kamna na dřevo.( kvůli tomu, že samotný elektrokotel prý být nemůže) Krb nemáme. Pokud bychom chtěli změnit ten druh kotle, je nutné nějak nechat přepracovávat energetický průkaz, popř. posudek životního prostředí nebo jaký je postup. Díky za odpovědi.
Odpovědět
zajdi si k vam na stavebny urad. U nas staci nahlasit na zaver zmenu.
Odpovědět
Tak to uvádíte toho dost málo na to, aby se dalo něco rozhodnout. Jaké tepelné ztráty má ten dům mít? Elektrokotel je nejjednodušší řešení, provozně nejdražší, kamna na dřevo, kam je dáte, jak je budete obsluhovat. Málo toho píšete, málo se dá také poradit. Ke kamnům budete muset mít komín, jak často jich využijete, ještě když by měly být na dřevo... u uhlí bych se nebál... Myslím ale, že změna na stavebním úřadě je možná, ale raději bych si to nechal projít hlavou, poněvadž topení peletkami je cenově tak jako topit černým uhlím )které má dvojnásobnou výhřevnost, pokud vezmete ze správné šachty, pokud byste je uměli správně spalovat, i komfortem topení je to srovnatelné - tedy nepoměrně levnější.
Odpovědět
Profilova fotka
zeptejte se pro jistotu na SÚ, ale neměl by s tím být problém (např. my jsme měli v projektu plynový kotel a ve finále máme TČ země/voda :-))
Odpovědět
@ondra_cha Díky, pořád to zvažujeme. Nechtěla jsem poradit, čím topit, jen jsem chtěla vědět jak složitá je změna topení, když je v projektu schválené jiné než je ve skutečnosti. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?