Změna zdroje vytápění

Ahojte, řeším malé dilema. Koupil jsem od známého jednoho známého :-D novostavbu RD, resp. hrubou stavbu s příslušnou dokumentací. Ovšem původně měl být dům poháněn tepelným čerpadlem. Je to docela drahá investice a tak přemýšlím o změně a to v podobě topení tuhými palivy. Jde mi o to, zda-li s tím nebude problém na stavebním úřadě, pokud se toto musí nějak oznamovat. Předpokládám, že asi nějaký ten groš budu muset obětovat ke změně projektové dokumentace. Rovněž nevím, tedy pokud mi všechno projde, jestli je lepší instalovat nerez komín anebo zděný, s tím, že se bude muset udělat díra do stropu a do střechy. Máte s tím někdo zkušenosti? Víte anebo máte představu o tom, co mě to může stát? Děkuji všem za odpovědi 8-)
Odpovědět
Vytápění řešíme v naší novostavbě :-) a nevíme jak to vyhodnotit. Chtěli jsme tepelné čerpadlo a podlahovku, teď zvažujeme částečnou podlahovku a radiátory s kondenzačním kotlem. Komín bereme jako samozřejmost a přesvědčil nás zděný.
Odpovědět
@nicol34 Ahoj, v čem tě přesvědčil právě ten zděný komín? Cenově výhodnější? Budete komín dělat až poté, co máte položenou střešní tašku nebo ještě před tím? Já bych taky raději zděný, ale problém je v tom, že mám střechu hotovou.
Odpovědět
Jedno varování pro všechny ! 1) V žádném případě nepodceňujte zápach z komína v místnosti. Jde opravdu o zdraví a i o samotný život ! 2) Nevěřte nikomu ! Měl jsem při vložkování komína 2 kominíky - "profesionály". Oba zklamali. Po vyvložkování komína ocel. nerezovou ohebnou vložkou pro tuhá paliva DN 140 mm, skončili T kusem (kusem se sopouchem) pro připojení kotle ÚT. Pod ním ponechali "volný" původní komínový průduch s komínovými dvířky pro vybírání sazí. Toto řešení je CHYBNÉ A NEVYHOVUJÍCÍ !!!! Vyvarujte se toho !
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?