Jakou značku klimatizace?

Vybíráme multisplit klimatizací, poradite se značkou: Toshiba nebo LG ? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
co jsem nasel LG tak ma max 3 vnitrni jednotky (mozna delaji i jine typy ale neznam jejich nabidku) my mame Toshibu - RAS-4m27. Parametrove mi prijde lepsi nicmene z hlediska ovladani se drzi tradice. Nema moznost centralniho rizeni, jen cidla na otevreni oken (ty by mozna sly vyuzit v nejake samodomo pseudoautomatizaci). pak je jeste alternativa Daikin, ale ta byla cenove jinde. ja poptaval Air Matyas z Pardubic, Bterm a mistni firmu M-klima. Air matyas nema ceniky na webu ale je bezkonkurencne nejlevnejsi - standardne davaj min 25% dolu z ceny (plus pouze 15% dph). Ja vzal mistni kvuli pripadnemu servisu a nabidnute 3lete zaruce a 10let pozarucni servis.
Odpovědět
Kolik místností bude chtít chladit? Jak LG tak i Toshiba má spousty různých systémů. V případě LG Multi F nebo Multi FDX lze na jednu venkovní jednotku připojit až 9 vnitřních jednotek. Podobný system ma i Toshiba. Daikin je super, tichá venkovni jednotka, vnitřní jednotky jsou skvěle propracované ( Emura ) ale bohužel cena je vyšší. Vnitřní jednotky LG artcool jsou tez hezké. 3 roky záruka je dnes u vsech výrobců.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Kromě značky by se u klimatizace mělo zvážit několik dalších faktorů, jako například výkon, spotřeba energie či hlučnost. U těch nástěnných, které mají venkovní jednotku, pak vždy není možné ji umístit, tak by se to mělo zjišťovat před zakoupením. Tipy a rady ohledně výběru se dají najít třeba tady https://tvujspravce.cz/klimatizace-do...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?