Centrální vysavač - montáž

Zdravím. Vyhledávám na netu více informací o centrálním vysavači. Není mi však jasné, kdy je vhodná jeho montáž - před položením podlahového vytápění nebo po? A potrubí vysavače se instaluje a vede po zemi nebo zdí a stropem? Díky všem.
Odpovědět
Kdy je vhodná montáž centrálního vysavače? V dnešní době robotických vysavačů myslím, že už nikdy 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@petr13 nesouhlasím. Máme centrální vysavač a nedovedu si bez něj představit domácnost. Pracuji v největší společnosti elektro v ČR a robotický vysavač nemám 🤣
Odpovědět
My budeme mit v dome centralni vysavac, trubka je pripravena v technicke, kam umistime zarizeni a pak do stropu a na strechu a bylo nam receno, ze po dome se to rozvede tesne predtim nez budeme zalevat podlahu, aby se trubka zbytecne ted nenicila. Jde tedy po zemi a vybrali jsme dve mista vyvedeni. Takto je to tedy u nas.
Odpovědět
@dream4 Záleží na systému a hlavně na rozložení domu (bungalov, patrový se sklepem,...). My to máme vše vedené zdí. Ale upřímně - když jsme kupovali dům, tak jsem byla moc ráda, že jsou udělané rozvody, protože jsme centrál měli doma a byla jsem z něho nadšená. Ale pak jsme se nastěhovali, koupili robota a centrál už neinstalovali a myslím, že v dohledné době ani nebudeme. Robot je prostě pohodlný...
Odpovědět
Profilova fotka
@dream4 Potrubí se vede v podlaze před pokládkou polystyrenu a betonáží, pokud máte bungalov tak všechno v podlaze, pokud je patro tak se samozřejmě vede spodek v podlaze logicky a po zdi do patra, tam dle skladby stropu klidně pod ním a pak už k jednotlivým zásuvkám. Vždy se volí nejkratší cesta potrubí s co nejméně odbočka my. Máme v albu zatím jen příprava, budu montovat vodorovné potrubí až po omítkách, zásuvky s trubkou a části potrubí se už zazdí, je to kvůli tomu aby se nepoškodili trubky. Jinak máme Menred ten nejvýkonnější model, brali jsme celou sadu za cca necelých 20 tisic, jen my nevyšlo potrubí protože jsem přidával zásuvky ven. Každopádně ten centrální vysavač se stále montuje, ono s robotickym vysavačem nevysajete auto, sedačku, při větším úklidu skříně atd je stále ten vysavač potřeba. Takže směle do toho. Jinak ten Menred má americké motory ametek které dávají do více typu centrálních vysavačů jako je třeba husky a beam myslím.
Odpovědět
@petr13 robotický ani zadarmo😉
Odpovědět
@tinabla máte asi zkušenost s nějakým levnějším ne? Známi taky měli levnější s hloupým naváděním a už ho nechtějí vidět. Nicméně my máme xiaomi s laserovým naváděním a to je prostě super, nedáme na něj dopustit. Vysává lépe než klasický a je to bez práce.
Odpovědět
@petr13 to je super, ale nevysaje mi to auto v garáži, gauč, rohy v místnostech, lišty a hlavně pavučinky na stropu, filtr v sušičce, krb, vylitou vodu a psa taky ne. Jinak věřím, že to vysaje, ale jen tu podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli nejdříve rozvody vysavač, rekuperace apod. a pak polystyren a na nej takove ty pupiky s teplovodním rozvodem podlahovky a pak nality anhydrit. K centralnimu vysavaci budem mit i robota, ktery bude napojen na centralni vysavac, takze se po vysati sam dojede vysypat. Realnou zkusenost jeste nemam, jeste nebydlime, snad za mesic, ale co mame robota v domacnosti nyni, tak ten rozhodne nedojede vsude hlavne do koutu a spatne pristupnych prostor ne a navic me k centralu vedlo i to vedomi, ze vysavany obsah je kompletne odveden pryc z obytnych prostor a nevraci se castice prachu zpatky.
Odpovědět
@tinabla Na takovéto drobnější věci máme ruční nabíjecí od electroluxu a nemusím tahat kabel.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme bungalov, rozvody vysavače jsou na zemi (na fotce ta bílá trubka) a dělaly se s rozvody vody. Pak se dává polystyren, podlahovka a zalít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?