Čím opravdu vybělím bílá bavlněná pracovní trika?

Profilova fotka
čím ? ..........už jsem zoufalá........ :-(
Odpovědět
@michalova kdyz je mas sede od prani tak uz nicim. A pak kdyz kupis nove tak pouzivej Calgon anebo sodu do prani ;-) jinak budes mit pradlo porad sede
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z děkuji za odpověď, calgon? fakt to funguje?
Odpovědět
@michalova jj funguje. Kdyz peru bez calgonu bile veci tak je mam uplne sede!! Manzel potrebuje do prace biel tricka tak jsem mu znicila asi polovinu :D:D Ted uz bez calgonu bile veci vubec neberu. Pres vikend sme byli u znamej tak akruat prala bile a mnela ho uplne sede a hrozne nadavala protoze zapomnela dat do prani - kyprici prasek. ( to je varianta kdyz ti dojde calgon doma ). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z můj manžel také nosí bílá trika do práce každý den, navíc je hodně zašpiní a mě štve že to pořád nemůžu doprat, a jsou jak píšeš - šedá :-( zkusím tvoji radu díky ;-)
Odpovědět
@michalova kdyz tam mas taky nejaky flek tak skus zulcove mydlo od DM, super odstranuje skrvny.
Odpovědět
Profilova fotka
@niccky.z díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Savo na prádlo, stojí kolem 60 korun a pere úplně skvěle.
Odpovědět
Profilova fotka
kypřící prášek nebo savo (raději to na prádlo, ale odolné věci jsem bělila i obyč ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Po obyčejném savu bílá změní barvu a naruší bavlnu, Taky se rychleji tričko zničí. Mám vyzkoušené, jako puberťačky jsme si savem dělali batiku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně špinavá trička jsem prala v prášku na pečení a největší teplotu. Také to dobře pustí když dáš místo prášku na praní, tak tabletu do myčky nádobí.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladida.l @jipe @mavor @jurka123 díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Calgon je zbytečně drahý, stačí krystalická soda (to je součást jak Calgonu, tak jiných změkčovadel i prášku na pečení) ... ovšem záleží na tom, od čeho jsou ta trika zamazaná, může pomoc citrónka, ocet, savo je také v pohodě, pokud se to s ním nepřehání (nesmí být moc koncentrované a prádlo v něm nesmí ležet dlouho - nejdřív trochu zežloutne a pak se začne rozpadat) taky jde o to jaká pracovní trika.... pracovní trika na stavbu (když jsou to stránky o stavbách a rekonstrukcích) ani nebělím a po dokončení prací je vyhodím 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem spokojená s přípravkem Oxydoo z DEDRY. Nevěřila jsem tomu, že dokáže vybělit moji nejoblíbenější letní kabelku a opravdu povedlo se... je bílá :) jinak se s ním bezvadně čistí láhve od SodaStreamu :)
Odpovědět
Na bělení zašlého bílého prádla je výborný perboritan sodný - přidat k pracímu prášku a prát aspoň na 70%C. Já jsem si ho koupila v Itálii, kde se běžně používá a je velmi levný (1 kg stojí kolem jednoho eura a na jednu várku se přidává do pračky jedna lžíce), ale před pár lety se dal koupit i u nás, ale nevím, jak je to teď. Je prý obsažen i v pracím prášku Titan.
Odpovědět
Profilova fotka
@michalova savem na plísně, to vybělí vše, je tam velká koncentrace chloraminu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?