Co u vás myje myčka?

Jen mě tak napadlo, co všechno myjete v myčce? Já dnes váhala, zda do ní strčit silikonový vál, nakonec strach zvítězil a ty ruce jsem si tedy namočila :-N Já už v ní myla snad všechno - z lednice ty skleněný police, smaltovanou formu na velikonočního berana, spoustu nerezového nádobí co mi v ní zrezlo :-D nemám odvahu na teflonovou pánev, ale určitě za chvíli vyzkouším i formičky na cukroví, jen musím ještě vymyslet jak na to... :-)
Odpovědět
1
2
@pupickova tak teflonovou pánev tam strkám pořád :-D . Nedávám hliníkové věci. Silikonového nic nemám. Jinak myju skoro vše ;-)
Odpovědět
@candat hliník ne, jo? Tak to já tam statečně cpu lis na česnek o kterém si myslím, že hliníkový je, a Pupičí ešusy taky :-D A zatim dobrý :-D A s tou pánví jsi mě nalomila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Všechno, ale jak už bylo psáno hliník se strašně vymývá..ještě tam nedávám malovanou keramiku, či zlatem zdobené sklenky na víno...
Odpovědět
Profilova fotka
Co se nemůže mýt v myčce, to si nezaslouží žít u nás! :-D
Odpovědět
@lucie777 Ty brďo! :-D Bych si s dovolením tohle heslo půjčila! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova Jasně, klidně můžeš, já toho teda moc nezničila, jen pár prkýnek, co se rozpadly, pak již zmiňovaný hliníkový lis na česnek (hliník myčka fakt nemá ráda), ale máme už nerez a pak taky vyndavací plotýnky do toustovače nejsou s myčkou moc kamarádi.. :-D
Odpovědět
@lucie777 sakra, tak to vypadá, že od Ježíška potřebuju novej lis :-D A toustovač naštěstí nemáme :-D
Odpovědět
@pupickova tak hliník prý v myčce zčerná a jednou jsem se zapoměla a fakt to mělo takovou černější barvu. Jinak tam nedávám jak @lajlinka78 skleničky zdobené zlatem. Ale teflonovou pánev v poho. I dřevěné věci.
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova tak já myju také téměř vše - teflonové pánve, tento víkend dokonce i smaltované plechy z trouby a takové ty podstavce (u hořáků na plynové desce) a musím zaťukat vše ok ;-) někdy tam strčím i mašlovačku ze silikonu.. jediné co do myčky nedávám je něco ze dřeva :-)
Odpovědět
@lajlinka78 @candat takové skleničky ani hrnky naštěstí nemáme :-D a ani nehodláme pořizovat :-) @moniik.k jo, o mašlovačce jsem taky přemýšlela, ale mám klasiku z peří a taky jsem měkká a neriskla jsem to :-D
Odpovědět
Krom hliníku tam nacpeme všechno, vím, že dřevo to nemá rádo, poznávám to na oblíbené vařečce, která je tam téměř pořád, a pozoruji na ní, že se jaksi zmenšuje :D :D Jinak hliník to v myčce moc nerozchodí, připojuji se k těm, které si v myčce odrovnaly lis na česnek, ale není nic jednoduššího než koupit nehliníkový :D zjistila jsem, že nádobí, které nejde dát do myčky, se u nás v domácnosti nějak přestalo používat :) Mám kamarádku, která dává do myčky jen skleničky a talíře a to ještě jen nemalované, tak to bych ji nemusela mít. Jo je pravda, že příbory někdy mírně zreznou, ale parní program je zase odrezne. Dřevo se smrskne, no bóže :) a hliník stejně není zdravý :D takže souhlasím s lucie777 Co se nemůže mýt v myčce, to si nezaslouží žít u nás!
Odpovědět
Profilova fotka
vsechno tam davam - i silikonovy veci, uplne v pohode.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nedávám tam věci co reznou a dřevěné věci, protože mycí prostředky ve dřevě zůstanou a představa, že jim mycí prostředky mě teda fakt neláká....
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávám dřevo, hliník a plast. Protože do něj se zažere ten prášek a já v jídle nesnáším tu jeho pachuť. Moje mamka právě do myčky šoupne úplně všechno, tak vím, o čem píši :-S Přiznávám, že mám asi extra vyvinutý čichový buňky, ale poznám pachuť i ve vodě. Takže asi tak.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Určitě nedávám velmi staré sklo,mohlo by praskat a co není dobré dávat .. je struhadlo, má ostré hrany a mohlo by poškodit koš myčky, který časem začne reznout a trochu se rozpadne ;-( .. vlastní zkušenost :-)
Odpovědět
Já nedávám pouze prkénka, vařečky a ručně malované sklo. Jinak vše... plotýnky z toustovače, negalzovanou keramiku, teflonové pánve (i když u nich se smývá barva, která je na bocích, ale na těch nesmažím :-N ), plastové věci, filtry z digestoře, všechny nože (občas nějaký zrezne, ale naštěstí se to dá odstranit citronem), silikonové formy, pekáče. Co se tam dá narvat, tam prostě narvu. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já taky do myčky narvu co se dá, lis jsem si taky trochu odrovnala :( ale nejraději tam rvu plechy z trouby a pekáče ty se mi fakt drhnout nechtějí. myčka je má véélká kámoška, už bez ní nechci žít :-) já ji plním a přítel to z ní vytahuje, on je hračička a baví ho se s tím piplat já to uklidím halabala jen at se s tím nezdržuju a on to má snad i podle barev :-)
Odpovědět
já tam taky cpu skoro všechno, jen ne starožitné skleničky ....staré sklo se poškrábe.Prkénka jsem pořídila ty plastový protože je odmítám mýt v ruce a vařečky jsem tam chvíli dávala, říkala jsem si, že si koupím nové, když se zničí, ale pak jsem někde četla, že v tom dřevě se ten prášek zažere a zůstává v tom a asi na tom něco je....tak ty už tam teda nedávám, to se mi ekluje......formičky na cukroví by bylo super , ale musely by být všechny jako ty vykrajovátky z Tchibo, ty jsou nerez, ty tam jdou.........ty síta z digestoře jsem tam jednou dala, ale taky mi připadají hliníkový, tak jsem měla strach, aby nezčernaly o nožích a struhadlech jsem četla, že se mytím v myčce ztupí....no a co tak se nabrousí a struhadlo koupím časem nový .........zrovna to je věc, kterou v ruce mýt nehodlám :)))
Odpovědět
Do myčky dávám i formičky a vykrajovátka (veškeré, i velmi staré). Nic se jim nestane, jen pokud se s nimi dají nerezové příbory, občas trochu chytnou rez, ale to se odstraní. Spíš je problém je tam narovnat tak, aby nepropadly. Pokud jich mám víc najednou, dávám je do takových drátěných košíků, co se používají do hrnců na fritování.
Odpovědět
Kromě nádobí myju v myčce taky nůžky a filtry z digestoře.
Odpovědět
@tanaz nešly by do toho sáčku na praní jemného prádla?
Odpovědět
Profilova fotka
Já už v ní myla i obaly na květináče a hračky z pískoviště :-D
Odpovědět
@janapro Možná ano, pokud by měl dost velké dírky. Já je - pokud mi v nich zůstanou nějaké větší drobky - stejně na hrubo nejdříve opláchnu nebo aspoň rukou očistím od nejhoršího. Myčka je ale myje dobře, jen samozřejmě v některých zůstane trocha vody. Dokonce mi dcera přinesla na obnovu krabici prastarých formiček, které snad nikdy nikdo nemyl. Snad dvě hodiny jsem je povářela ve vodě s jedlou sodou, nechala v ní do druhého dne a potom dvakrát umyla v myčce a jsou jako nové. Ani jsem nechtěla věřit, že se to tak může povést.
Odpovědět
Profilova fotka
já dávám do myčky pravidelně ten šuplík z pračky, do kterého se sype prášek a lije aviváž. Prkýnka mám bambusová, která do myčky v pohodě můžou.
Odpovědět
Lego kocky!
Odpovědět
Profilova fotka
Všechno tam dávám. Co nepřežije myčku, není dost kvalitní výrobek, aby žil v našem domě :-D :-D :-D
Odpovědět
@duckie ty brďo, to máš kvalitný mobil a tablet ! :-))))
Odpovědět
tak ja som dala raz teflonku - ošúpala sa! a to nebola nejaká lacná atrapa! nože tescoma - zhrdzaveli! nedávam plastové veci, pokrčili sa mi. dávam tam hrnce, drevenné varechy, poháre, nedávam malované šálky. príbor to je jasné áno. nedávam ešte jedni lyžičky z IKEA. nedávam celkovo plastové veci, veľakrát mi ich pokrčilo, ale asi preto že dávam na vysokú teplotu.
Odpovědět
kvalitné nože tiež nedávam do umývačky, tupia sa. Tie lacné nech vezme čert:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
právě se rozhodujeme, zda přídit naši první myčku a když to tu čtu, tak jsem docela v šoku - hlavně @leila10 co tam teda dáváš? to vypadá, jako že všechno nádobí, které běžně používám, do myčky nesmí...to si teda nemusím tu myčku kupovat, jestli se tam nic nesmí... používám nerezové hrnce, nerezové příbory, nože máme různé...s plastovými úchyty většinou, prkénka plastová, talíře malované, keramickou a titanovou pánev, hrnky některé jsou vhodné do myčky, ale o spoustě vůbec netuším, talíře počítám, že budeme přikupovat, ale s ostatním jsem počítala, že to tam budu cpát všechno
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?