Jak a čím čistit odpad u vany, když voda pomalu odtéká?

...prosím poraďte. Občas tam lijeme ty lahve gelu na odpady, co člověk tak koupí v krámě, ale valný efekt to nemá a když už, tak za pár dní je to zpět. Voda při sprchování odtéká hrozně pomalu, hodně zůstává ve vaně. Nakonec to odteče vše, úplně ucpané to není, ale bývá to až dávno po tom, co vylezeme z vany. Vím, že za to může malý průměr hadice, navíc je vroubkovaná, dlouhá a pod vanou zatočená, usazeniny tam tedy určitě budou, ale předělávat se nám to nechce, aspoň zatím ne . Před pár měsíci radila nějaká paní v Sama doma na ČT1 nějaké ekologické čištění, byla tam několikrát a radila víc věcí ohledně úklidu v domácnosti, ale nevím už co, nic jiného jsem zatím nezkoušela než ty gely. Co používáte Vy? Myslíte, že by jako u pračky pomohl třeba ocet? Nebo soda? nebo sůl či kyselina citronová nebo něco takového?
Odpovědět
hydroxid
Odpovědět
Používáme jednou za čas taky Krtka. Ekologické to sice není, ale funguje to spolehlivě.
Odpovědět
Krtek, Fredy nebo gel W5 z Lidlu. Vsechno funguje perfektne na dlouhou dobu.
Odpovědět
Profilova fotka
@olusenka funguje smě jedlé sody a octa - je to v podstatě aktivní směs, naleješ jí do odpadu, chvíli necháš, napustíš horkou vodu, a v tom odpadu to začne jakoby bublat, a postupně ta horká voda odteče a v podstatě by měla odplavit ty usazeniny. Jinak taky používáme hudroxid (ale fakt jen pár granulí, jinak se tam udělá špunt a ten se pak těžko vyndavá), anebo savo na odpady
Odpovědět
Jedině Krtek
Odpovědět
Profilova fotka
Nasypat granule hydroxidu a nalít horkou vodu.Pozor,prská to.Je to asi nejvíce účinné a je to v podstatě jak krtek a pod.
Odpovědět
Krtek
Odpovědět
Ak tam ma pani flexi hadicu od sifonu k odpadu, tak po naliati hydroxidu ju moze rovno vymenit ;)
Odpovědět
@olusenka ja pouzivam od dmka cistic odpadu a maximalna spokojenost kdyz tak jukni ke mne do alba.
Odpovědět
Stura facile od Madelu.
Odpovědět
Profilova fotka
Krtek nebo Fredy.
Odpovědět
hydroxid - taky tam máme flexi hadici a sypu tam hydroxid tak jednou měsíčně už přes čtyři roky a zatím to hadici nijak neublížilo...
Odpovědět
Článek se načítá
mám podobný problém... nalil jsem Krtka a za 3 dny byl problém zpět. Nebavilo mě to pořád kupovat, takže jsem za 39,- koupil klasický zvon. Jednou týdně chvilku zvonim a mam klid :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bruno_ Nehledě na to, že zvon se může používat i když máme ČOVku :-)
Odpovědět
@mavor Jsem asi buran, ale já Fredyho, když je nutno, používám i když máme čovku. :-x :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Taky používám Fredyho, ale nemáme ČOVku.
Odpovědět
V TV radili nasypat půl na půl sůl a sodu a zalít horkou vodou. Nám to teda nefungovalo, funguje Fredy a ještě mě baví ten návod k němu 8-)
Odpovědět
hydroxid sodný, krtek a podobné jsou založeny na stejném principu (bývá tam podíl hydroxidu sodného). Ovšem některé odtokové hadice se s hydroxidem sodným nemají moc v lásce. Většinou ty nové. Recept výše zmíněný s nalitím horké vody je opravdu nejúčinnější, ovšem také nejdrastičtější k potrubí. Méně drastická metoda je rozředění jednoho dílu hydroxidu a osm dílů vlažné vody. Potom nalít do odpadu. Počkat cca 10 minut a zalít vodou. Hydroxid je také nejekonomičtější varianta.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ta paní, co byla v Sama doma má stránky - home made. Musím říct, že jsem vyzkoušela její recept na odpad - soda+ ocet a nemůžu si to vynachválit. Předtím mi to nešlo vyčistit ani tím Fredym - ale tohle zabralo.Jinak je tam spousta zajímavých věciček.
Odpovědět
Profilova fotka
zkus krtka a zalít horkou vodou
Odpovědět
Profilova fotka
@pajaha ten je dobrý , ale akorát to nesmíš použít do ČOV ky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
mě zabíral obyčejný krtek za dvacet korun:)
Odpovědět
Taky používám krtka ale opravdu jenom jednou za čas - tak jednou do roka, mám z toho docela výčitky - není to vůbec eko... :-(
Odpovědět
Používám kyselinu sírovou. Smrdí to šíleně, ale funguje.
Odpovědět
Nasypu sodu, zaleju octem a nechám šumět a většinou i smrdět. Po cca půl hodině naleju znova ocet (klidně i teplý). Pokud ještě bublá tak nechám působit, pokud už nereaguje tak zaleju vřelou vodou. Občas po téhle čistce ještě vezmu zvonem a kartáčkem na zuby kam až dosáhne. Znova pořádně celou vanu opláchnu a většinou je zázrak na světě. Krtek a jiné prasárny už uměli poleptat pár lidí z rodiny a okolí. Tak je nepoužíváme.
Odpovědět
Profilova fotka
myslim, ze existuje spousta veci, pokud jeste neni uplne pozde. My jsme doma vzdycky odpad rozdelali a vycistili. Delam to tak I ted a zda se me to nejjednodussi a nejucinejsi I kdyz to neni zrovna moc fajnova prace. Pak je na par let pokoj. Vezmete si gumove rukavice, igelitovy pytlik na rozdelany odpad, aby nesmrdel do mistnosti a je to otazka 15 minut. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My na to používáme tzv "krtka" :D Kupuje to tedy přítel jsou to takové malé granulky jak kdyby soli a zalije to vařicí vodou z konvice, pak chvíli nepustíme vodu nad odpadem který takto vyčistil a je to ok odteka nam to pak parádně :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?