Jak na šmouhy na oknech?

Zdravím všechny hospodyňky a prosím o radu, jak nejlépe na okna, aby nebyla proti sluníčku samá šmouha. Doporučte prostředek, stěrku, hadr a babské rady, cokoliv...Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
pár dnů počkat a šmouhy zmizí :-D Zítra se chystám na naše 6-m okno a ještě, že máme záclonu a nebudu muset pak na ty šmouhy koukat :-D Takže budu taky vděčná za každý tip a radu.
Odpovědět
Profilova fotka
@barca_e @lendy1 Děvčátka - nejlepší na vyčištění je okena (nebo clean nebo cokoli na leštění skla) a novinama (jako je Blesk, Aha) - to vyleštíte - a máte po šmouhách... zaručený recept!!! Vyzkoušejte a napište pocity. A pokud máte začernalé bílé rámy oken zevnitř (nebo i zvenku) - nesmí se ale používat na foliované rámy (dub, buk, ořech, atd.) - tak použijte na vlhkou hadru toluen - a máte rámy vnitřní bílé 100% čisté jako nové.. včera jsem s velkou chutí okna umývala.. ještě mi chybí vrchní část. :)
Odpovědět
já leštím papírovými kuchyňskými utěrkami, je to rychlé, bez námahy a opravdu beze šmouh, spokojená jsem byla s přípravkem od Amway a Clin. ;-)
Odpovědět
Já si myslím, že základ je nečistit okna na slunci. To je pak šmouh mnohem více. Počkejte si na dobu, kdy bude okno ve stínu. Jinak souhlas s beatrice.h.
Odpovědět
Profilova fotka
@beatrice.h sakriš, mám doma jen MF Dnes :-D :-D Cleanem to beru pokaždé, noviny jsme kdysi zkoušela, ale efekt stejný - šmouhy byli stejně :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 Leni, i MF Dnes se přijímá... :D :D
Odpovědět
já používám klasický obyč iron, ale hadr buď takovou tu švédskou utěrku, ta nepoští chlupy a nečmouhuje :-D nebo pak látkovou plenu :-)
Odpovědět
já je umyju čistou vodou (když jsou moooc zahumená, tak tam dam jar), stáhnu to stěrkou a už jen vyleštim Mr Musclem s bavlněným hadrem a je to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám úplně stejný postup jako Breberka, jen to v závěrečné fázi leštím Perlanem (zbyla mi ho role po prckovi) a nejsou žádné čmouhy ani chlpoupky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
umeju jarovou vodou a pak okena a noviny.. a nelestit , kdyz na to sviti slunce, jen ve stinu, jak uz tu nekdo psal... @barca_e
Odpovědět
já ny mytí používám Clin na okna a rámy a vyleštím Clinem. a jinak jedno doporučení - většinou lidé myjou okna, když svítí sluníčko, ale to se nemá, protože saponát rychle zasychá a od toho vznikají šmouhy, takže já je myju jen když je zataženo a problém nemám. Ale jednou jsem je myla od malty a pařilo slunce a když jsem se pak přes sklo podívala, přišlo mi, jako bych se uplynulé hodiny jen flákala :-N
Odpovědět
Ja pouzivam Clin na okna a okna mam bez smuch jenom dolestim papirovou utierkou :)
Odpovědět
Článek se načítá
Holky díky za tipy, holt se tedy budu muset tento týden je opalovat a čekat až bude zataženo. :-D Pak nakoupím denní tisk a pojedu jak drak.
Odpovědět
@barca_e ale že tě strašně mrzí, že budeš muset okna odložit, co? ;-) :-D
Odpovědět
@lucinkafr Ono se najde něco jiného. Uklízím dům před nastěhováním a to je furt někde něco. Ještě bych uvítala dolů, čím dostat z dlažby spárovačku. Někde zůstaly fleky a nezabírá ani kartáč. Nevíte některá, jestli na to existuje nějaký speciální přípravek?
Odpovědět
@barca_e existuje, v hobby marketech, něco jako "odstraňovač vápenatých povrchů" - prodavač Ti poradí
Odpovědět
z mé zkušenosti doporučuju Ringo - octový čistič... nebo obyč ocet trošku kápnout do vody... ZARUČENĚ beze šmouh. Jinak ten ringo je levný a dá se použit na všechno, já ho používám i do praní, v koupelně, v kuchyni, prostě všude. Na spáry jsem teď někde četla, do vody rozpustit 1 až 5 kypřicích prášků, tím to napatlat a po pár minutách omýt a utřít.
Odpovědět
tak za sebe doporučuju nejdřív tak lehce přejet okna hadrem namočeným ve vodě s okenou (nebo něčím takovým) kvůli prachu na oknech, kterého jsou tam vždycky tuny (hned před barákem nám jezdí autobusy, šaliny a auta :) a za barákem pro změnu vlaky :) ) a pak Clin a noviny - zaručený recept :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív umyju vodou s clinem, jarem, apod. a pak vodou s octem a to hned vyleštím, funguje to. Jako nejlepší kombinace se mi na leštění osvědčila jelenice namokro a rukavise "sasanka" na leštění, ale stačí i bavlněný hadr.
Odpovědět
Já myju vodou s desinfekcí... např. Kodanem (zdr.sestry budou znát... má schopnost leštit), potom Clinem a na závěr vezmu stěrkou (bez té ani ránu). Nic neleštím. Akorát přes rohy a okraje vezmu starou utěrkou. A v tu ránu ta okna přestanu zkoumat a šmouhy nemám. A pokud jo, tak neřeším... za dva dny už tam jsou šmouhy zase jiné. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
taky používám Clin a naprostá spokojenost ;)
Odpovědět
Profilova fotka
používám hadry z mikrovlákna koupené v nějakém výprodeji za pár korun. Jedním to umyju a druhým s trochou ironu přeleštím. Jde to úžasně rychle a beze šmouh ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Aku stěrka od Karcher:) doporučuju všem:)
Odpovědět
@staflicka už jsem o tom doma nabásnila epochy, a pozor, bude k narozeninám :-N
Odpovědět
Profilova fotka
voda s jarem na umyti a pak clin v kyblu s vodou a sterka... a je to.. zadny lesteni a zadny smouhy... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Karcher :-) fakt funguje ;-)
Odpovědět
@gabba Mám dojem, že jsem to viděla v nějaké reklamě... Jak to funguje ten zázrak? x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr no vidíííš:D
Odpovědět
Profilova fotka
no umyješ oko vodou na hrubo pak to tím jejich vodičkou postříkám a pak to odsaji tím žlutým karchrem :-) a mám hadr a jemně objedu ty rohy skla, podle mě to nemusíš ani čistit tou jejich vodou je to nějaký koncentrát, ale hlavní je mít to okno mokré a krásně se to odsaje
Odpovědět
Tak nmá jsem dostala nějaký přípravek od AMWAY, je výbornej. Dám do kýdle s teplou vodou, okna umeju. normálním hadrem. Pak setřu stěrkou. Okna jsou beze šmouh. A myji s ním skleněný sprcháč krásně pouští vodní kámen.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?