Jak odehnat dravé ptactvo znečišťující balkon?

Mame 1,5 roku stary patrovy dum s balkonem a peknym vyhledem do dálky,cehoz si brzo povsimlo i místní ptactvo, ktere si oblibilo tramy nad balkonem. Bohužel po nich zacaly zůstávat exkrementy. Tak jsme na tramy dali hroty proti ptactvu. Netrvalo dlouho a balkon byl opet znecisteny, neb nyni ptactvo doseda na pochozi plochu balkonu a pokracuje ve vyprazdnovani. Vzhledem k velikosti toho, co po nich zustava nejde jen o drobne ptactvo. Parkrat jsme vyplasili jestraba/kane/ postolku. Problem je ten, ze vetsina elektronickych i mechanickych plasicek je prave proti drobnému ptactvu typu vrabec ci holub. Proti dravcun jsem prozatim nic nenasel, neb v podstate nemaji prirozeneho nepritele... Poradite nekdo, cim je odehnat? Diky.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme na balkonech sítě proti ptakům (tak kde lidi suší prádlo), nebo v rozích navěšená CDečka na provázku aby se mohla otáčet ve větru a lesknout se. To pak ptáky ruší a nevlítnou na balkón.
Odpovědět
diky za nazor. Balkon ma 10m a sedlova strecha nad nim az 4m. Obavam se, ze sit o takto velke plose by brzo zničil silný vitr, ktery je u nas celkem často. Ale mozna to nakonec tak udelame
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?